Du är här

studiegrupp

Förslag till studiegruppsmöte

Så här brukade vi göra: Vi började alltid våra träffar med att be Fader Vår tillsammans.

Till träffarna hade vi bestämt att vi skulle läsa ett visst avsnitt ur en lektion. Vi diskuterade det lästa och utgick då från vår egen livserfarenhet och livssituation.

Vi läste också något ur Bibeln. Det gjorde vi inte från början för alla ville det inte då, men sedan gjorde vi det alltid. Någon slog upp en sida på måfå eller i blindo och ofta, ofta handlade det om just det vi hade diskuterat den gången. Ibland hände det att vi inte förstod varför det som kom upp, kom upp och någon gång valde vi att läsa ett stycke till. Vi mediterade tillsammans och avslutade med Davids psalm 23 ur Psaltaren Herren är min Herde. Vi brukade också diskutera drömmar med varandra. Den eller de som haft någon intressant dröm berättade den och vi försökte tolka den. Ett par gruppmedlemmar kom nästan aldrig ihåg någon dröm, en drömde ofta och långa drömmar medan de övriga kom ihåg sina drömmar då och då.

Naturligtvis tog vi upp rent praktiska saker som t.ex. att bestämma datum för nästa träff. Innan var och en åkte hem till sig fikade vi.

Veckouppgifter

Vi uppmuntrar dig att skapa egna råd /anvisningar. Till hjälp för de som startar på denna resa finns här exempel på anvisningar som använts av olika grupper och fungerat bra.

UPPGIFT - LYSSNANDE A) Välj en av uppgifterna som du gör under en vecka. 

B) Träna samtidigt ditt lyssnande på följande sätt: Om jag är orolig eller bekymrad över något ska jag ägna 5 sekunder till att lyssna till min inre röst.

1.    Denna vecka hittar jag nya vägar att hjälpa andra och ger hjälp när jag kan det.

2.    Planera att göra något under veckan och håll fast vid det; ge tankar av kärlek varje dag till de som står dig nära.

3.    Varje gång denna vecka som jag blir arg på någon person sänder jag dem en kärleksfull tanke så snart jag åter är samlad.

4.    Varje gång jag blir kritiserad kommer jag att acceptera vad som sägs och tackar.

5.    När jag än denna vecka blir ställd inför möjligheter väljer jag den bättre.

6.    När jag observerar andra denna vecka kommer jag att vara juste mot dem.

7.    Jag sänder tankar av kärlek till människor och helande tankar till de som ber om hjälp.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer