Du är här

medicin

Holism

Edgar Cayce kallades för holismens fader i den medicinska tidskrften The Journal of the American Medical Association - JAMA. Han var tidig med att betona en helhetssyn. Vi är själar i en fysisk kropp här på Jorden. För att vi ska må bra krävs ett antal olika delar för att uppnå hälsa och välbefinnande. Det räcker inte med att enbart ha ett materialstiskt synsätt för att må bra.
Han uppmuntrade ofta människor att också göra något för andra, att ingå i ett större sammanhang där vi kan känna oss delaktiga och mindre ensamma. Vi är till för att hjälpa varandra på jorden och att göra våra "läxor". Det vill säga sådant vi tagit på oss att göra under detta levnadslopp på jorden.
Orsaker till sjukdomar kan vara av många olika slag. Det nämns bland annat mentala, karmiska, förutom de rent fysiska osv. Ibland har vi valt att födas till en viss miljö med vissa svårigheter för att vår själ ska kunna göra framsteg i tolerans, förståelse, förmåga att känna medkänsla och kärlek. Det här kan vara svårt att förstå för en del människor som bara tror att vi är en kemisk/fysisk varelse men kan förklara en hel del för andra.

Osteopati

Följande text är ur vår medlemsskrift Källan.

Eftermiddagens föreläsare var Sten Bolin och ämnet var osteopati. Sten, som är osteopat med lång erfarenhet, började med att berätta om osteoptins grundare Andrew T. Still.

Målet för en osteopat är att hjälpa den sjuke att komma igenom sjukdomen, att stimulera och hjälpa ”läkaren” inne i kroppen. Inom osteopatin menar man att kroppen är en helhet eller en enhet, som är självläkande. Kroppen är full av organ och inuti kroppen finns inga tomrum. Organen lyfts upp när man står eller sitter korrekt. Gör man inte det kan de utsättas för tryck, vilket gör att funktionen blir nedsatt. Det är därför viktigt att hållningen är bra så att organen lyfts och kan arbeta fritt med en god cirkulation. Strukturer och funktioner är interaktiva och en fri cirkulation är nödvändig.

Sten visade också att en rak rygg inte är rak utan mera S-formad, vilket ger en bild av hur ryggraden arbetar funktionellt mellan höfter och nacke. Vi befinner oss i ständig rörelse. Vitalitet är liv och när allt fungerar tillsammans på ett bra sätt. Homeostas är balans i rörelse.

Medicin och behandlingar enligt Cayce

osteopatiOsteopati är den mest framträdande formen av behandling som Edgar Cayce rekommenderade. Det är en form av manuell medicin som riktar sig till hela personen. Ryggradsjusteringarna återställer balansen i kroppens system till ett mer normalt tillstånd.

Cayce nämnde osteopati i ett stort antal readingar. Justeringarna kan ta lite tid på sig att slå igenom och det kan behövas ett antal behandlingar.

 

Biblioterapi föreslogs för att ge tröst och uppmuntran.

Readingarna rekommenderade också läsning som ett sätt att ändra på attityder som är dysfunktionella.

Den mentala kroppen påverkar hela personen och att läsa böcker för att skaffa sig nya insikter kan vara välgörande.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer