Du är här

historik

Meddelande om Ole Barry

ole barry med hunden adamOle Barry, grundare av Stiftelsen Edgar Cayce Center och bokförlaget Reincarnation Books lämnade jordelivet den 18 juni i år vid en ålder av 83 år.

Han föddes i Norrland och bodde där under barndomen innan familjen flyttade till Stockholm.

Ole hade många strängar på sin lyra.

Han hade en egen orkester där han spelade trummor och sjöng. Han var baryton och tog sånglektioner men fick aldrig chansen att slå igenom som sångare, trots sin vackra röst.

Ole var också en bildkonstnär, som gärna gjorde ganska stora oljemålningar i en färg med många nyanser.

Ole hade ett sportintresse. Han tyckte bland annat om att åka skidor, men hans stora intresse var golf. Under en tid tillhörde han Täby golfklubb. Eftersom han önskade spela golf året om gick flytten till Skåne och under en tid var han golfinstruktör vid Skyrups golfklubb utanför Hässleholm. Ett annat stort intresse var hundar.

Historik

Historik om Stiftelsen Edgar CAYCE Center

1994 bildades Stiftelsen Edgar CAYCE Center som en icke vinstdrivande stiftelse av Ole Barry i samarbete med Jeanette Thomas vid Edgar Cayce Foundation i Virginia Beach.

1998 stod Stiftelsen värd för den första europeiska Edgar Cayce kongressen. Det var i augusti det året.

2007 var Stiftelsen värd för andra gången för en Europakongress, den sjätte i ordningen. Tiden var månadsskiftet augusti/september.

2009 var Stiftelsen på nytt värd för Europakongressen. Detta var den sjunde Europakongressen. Tiden var den 19-20 september. Stiftelsen integrerade Europakongressen i sin årliga konferens, efter att England som tagit på sig värdskapet tvingats dra sig ur.

1994-1999 var Stiftelsens grundare Ole Barry ordförande. Han lämnade över ordförandeskapet till Gösta Montelius.

1999-2007 var Gösta Montelius ordförande.

2007-, efter Europakongressen, överlämnade Gösta Montelius ordförandeskapet till Gun Olofsson.

Edgar Cayce - personen

Om Edgar Cayce och hans familj

edgar cayce som ungEdgar Cayce levde mellan 1877 och 1945. Han föddes på en farm nära Hopkinsville i Kentucky i USA. Han var äldsta barnet till Leslie Cayce och hans hustru Carrie Elisabeth. Med åren fick han fyra yngre systrar.

Pappan var en sträng man som lille Edgar kände djup vördnad för. Hans mamma var vänlig och tålmodig. Hon var hans stora stöd, som förstod och uppmuntrade honom. Utan hennes andliga ledning hade kanske Edgars otroliga förmåga aldrig kunnat utvecklas. Hans farmor betydde också mycket för honom. Även hon förstod hans förmåga att se bortom det fysiska, att han kunde se änglar och auror.

Edgar var en allvarlig, magerlagd och sammanbiten pojke, som hellre kröp ihop i ett hörn och lyssnade på männen när de pratade, än lekte ljudliga lekar med de andra barnen. Någon anmärkte, att han var mer som en liten gammal man än ett barn och några släktingar började kalla honom ”Old man”.

Edgar Cayce

edgar cayceEdgar CAYCE levde 1877-1945 i Amerika och blev känd som den sovande profeten. Han kunde försänka sig i mycket djup trans och i detta nästan nära döden tillstånd kunde han svara på alla möjliga frågor som ställdes till honom.

De kallas för readingar och skrevs ner av en stenograf.

 Det är drygt 70.000 sidor text som sedan blivit grunden för det så kallade Cayce-materialet.

Idag används materialet av många inom hälsoområdet då det mesta av hans readingar innehöll hälsoråd av olika slag. Ofta för människor som vänt sig till honom som en sista utväg då de inte blivit hjälpta på annat sätt.

Mer än 500 böcker finns publicerade som bygger på Cayces rikliga och speciella information.Materialet förvaltas av Edgar Cayce Foundation i Virginia Beach, USA som samarbetar med Association for Reasearch and Enlightenment och som kallas för A.R.E., deras hemsida hittar du här >> www.edgarcayce.org

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer