Du är här

Källan

Att bli stödmedlem

Förmåner som stödmedlem

Medlemsskriften Källan i tryckt version eller PDF.
• Readingserien i tryckt version eller PDF ges ut en gång per år. De har specifika ämnen såsom psoriasis, hälsa, kost, meditation, drömmar och andliga ämnen.
• Rabatt på konferenser och evenemang.
• Tillgång till gratis inloggning till AREs hemsida för att göra egna sökningar, etc.
• Kontakta info@edgarcayce.se för att få inloggningsuppgifter till ARE.

källan medlemskrift

Vår medlemskrift Källan som ges ut minst två gånger per år där du kan läsa om våra konferenser, tips om intressant läsning och sådant som berör personlig och andlig utveckling. Senaste numret är nr 51 (dec 2023).

Årsavgift

Språket i Cayces readingar

Arikel publicerad i medlemskriften Källan nr 43.

Många tusen människor introduceras varje dag i den information som finns i Edgar Cayces readingar. Vissa tycker det är svårt att förstå readingarna i det format som de gavs, med en språkstil som en del liknar vid den som finns i King James Bibel. År 1945 skrev Gina Cerminara, författare till den bästsäljande boken Many Mansions (sv. Många Boningar), en artikel om readingarnas språk för en A.R.E. Bulletin. Det kan vara till hjälp att återge hennes insikter. Här är ett utdrag ur hennes artikel.

Den som någonsin läst en av Edgar Cayces readingar vet att språket i dem mycket ofta är svårt att förstå. Varför var språket så underligt? Vi kan inte ge ett fullständigt autentiskt svar på den frågan, eftersom vi inte har alla fakta i fallet. Vi kan emellertid dra några rimliga slutsatser från vad readingarna själva har gett som en förklaring, och vi kan göra en intelligent bedömning av alla fakta som vi känner i samband med fenomenet språk i allmänhet.

Forntida löften, Edgar Cayce och Dödahavsrullarna

qumranArtikel ur medlemskriften, Källan, nr 42, 2019.

(Bilden visar klipporna med grottorna.)

En beduinherde i den judiska öknen sökte efter ett bortsprunget får. Av en slump kastade han in en sten i en grotta bland de vittrade kalkstensklipporna i Qumran vid Döda havets nordvästra rand. Till sin förvåning hörde han ljudet av porslin som krossades. På så sätt började upptäckten av Dödahavsrullarna år 1947, vilket har hyllats som århundradets största arkeologiska fynd.

Denna samling av, för djur gömda, papyrus- och pergamenttexter var lagrade i ungefär 2000 år i beskyddande keramikkrukor. Texterna skrevs av en föga känd judisk sekt, esséerna, som levde i Qumran på Jesus tid. Att Edgar Cayce, tretton år innan de hittades, gav readingar där han förutsåg dessa fynd och dess innehåll, är vår ingångspunkt i historien om hur kristendomen började – inte i en krubba i Betlehem, utan långt tidigare, bland medlemmar i ett judiskt klostersamhälle vid Döda havets stränder.

Artiklar i Källan nr 13-46

Artiklar i Källan nr 13 - 46

------------------------------------------------------------------------------------
nr 13 2005

Om Ideal

Mark Thurston, psykolog från Virginia Beach och författare till många böcker baserade på Cayce-materialet höll i en workshop om personlig utveckling på Finjabacken i juni 2001.

BESTÄM DITT IDEAL

Detta var rubriken på dagens första avsnitt och det finns många readingar, som framhåller vikten av att man har ett personligt ideal. Men Mark erkände att han till en början själv blev alltmer förvirrad, när han gick igenom alla dessa readingar. Några av dem utsäger att vi endast har ett enda ideal och detta är detsamma för alla människor.

Andra readingar däremot säger att vi var och en har vårt eget ideal och att detta är förutbestämt när vi föds. Slutligen finns det readingar, som säger att det är vi själva som ska bestämma, vad som är vårt eget ideal. Uppenbarligen finns det flera nivåer på denna fråga. Det högsta idealet för oss alla och det som vi har tillsammans, finns i vårt övermedvetna. Det handlar här om enhet – universell enhet, ”oneness”. Det handlar om hur vi förhåller oss till livet och förmågan att se hur allt hänger samman i en enda enhet. Att hitta in i Kristusmedvetandet.

Skynda långsamt

Artikel ursprungligen publicerad i Källan nr 5 - 2001

Cayce om att skynda långsamt av psykologen Mark Thurston i The New Millenium.

”Skynda långsamt”. Så lyder ett av Edgar Cayces vanligaste råd till de upptagna stressade personer som sökte hjälp i hans readingar. ”Hastverk är lastverk” påminner oss samma sak. Ett annat gammalt ordstäv, kanske mer sällan använt, är ”Den som går långsamt, går säkert” och detta senare verkar mer i linje med innehållet i Cayce readingar. Vår känsla av att behöva ha brått är ofta grundad i bristen på tillit. Det kan bli en verklig utmaning att lugna ner sig och tro att saker och ting verkligen har goda skäl att hända. Och ändå, - detta är en sanning, som Cayce ofta underströk när han rådde människor som hade problem med tidsdimensionen.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer