Du är här

läkare

Holism

Edgar Cayce kallades för holismens fader i den medicinska tidskrften The Journal of the American Medical Association - JAMA. Han var tidig med att betona en helhetssyn. Vi är själar i en fysisk kropp här på Jorden. För att vi ska må bra krävs ett antal olika delar för att uppnå hälsa och välbefinnande. Det räcker inte med att enbart ha ett materialstiskt synsätt för att må bra.
Han uppmuntrade ofta människor att också göra något för andra, att ingå i ett större sammanhang där vi kan känna oss delaktiga och mindre ensamma. Vi är till för att hjälpa varandra på jorden och att göra våra "läxor". Det vill säga sådant vi tagit på oss att göra under detta levnadslopp på jorden.
Orsaker till sjukdomar kan vara av många olika slag. Det nämns bland annat mentala, karmiska, förutom de rent fysiska osv. Ibland har vi valt att födas till en viss miljö med vissa svårigheter för att vår själ ska kunna göra framsteg i tolerans, förståelse, förmåga att känna medkänsla och kärlek. Det här kan vara svårt att förstå för en del människor som bara tror att vi är en kemisk/fysisk varelse men kan förklara en hel del för andra.
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer