Du är här

Äppeldieten - En reningskur

Kolla först med din läkare så det inte finns något som hindrar att du gör äppelkuren! En äppelkur varar i tre dagar och under hela tiden får man äta så många äpplen och dricka så mycket vatten man orkar och vill. Man ska även ta olivolja, för att smörja tarmen.

Man ska naturligtvis försöka få obesprutade äpplen. De svenska transpararant blance går bra, men andra svenska obesprutade äpplesorter går också bra. I Amerika rekommenderade Cayce en gammal sort som heter Jennetings, numera rekommenderas Golden Delicious. De är bättre än de röda Delicious för Golden innehåller mer pektin och det är ett ämne som hjälper till att sänka kolesterol.

Första dagen Man får äta så många äpplen man vill, de flesta äter 6-8 stycken den första dagen, 4-6 den andra dagen och 2-4 den tredje dagen. En del äter lika många varje dag, en del äter kanske bara ett eller två.

Får man tag på obesprutade, ekologiska äpplen kan man äta skalen men annars bör man skala dem. Om man inte tycker om att äta äpplen, kan man köra dem i en mixer så man får en äppelsås, som är både god och kanske lättare att äta.

Det är bra om man kan göra en tarmsköljning mot slutet på dagen, men det går också bra med ett lavemang på kvällen första dagen eller när som helst under dag 2. Om man inte tar ett lavemang eller gör en tarmsköljning så kan kroppen börja ta upp de gifter, som man försöker bli av med. Det är också bra att bada bastu och/eller att få massage – och att röra sig rent allmänt.

Andra dagen Man tar ett lavemang eller gör en tarmsköljning. Man äter ett antal äpplen och rör på sig, förslagsvis tar en promenad.

Tredje dagen Man fortsätter med äpplen och på kvällen tar man ett lavemang eller en gör tarmsköljning.

Olivolja Det är viktigt att ta olivolja för att smörja tarmen. Cayce rekommenderade olika sätt att inta oljan.

  1. Man kan ta en matsked olivolja varje kväll.
  2. Om man vill kan man blanda oljan med varmt vatten. Det kan vara lättare att ta oljan med vatten.
  3. Man tar två-tre matskedar på kvällen den tredje dagen.

Om man har gallbesvär eller leverproblem är det bäst att ta olja varje kväll.

Ja, det är det hela och man känner sig både lättare och piggare när man har gjort den.

Istället för äpplen kan man äta blåa, kärnfria vindruvor.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer