Du är här

Medicin och behandlingar enligt Cayce

osteopatiOsteopati är den mest framträdande formen av behandling som Edgar Cayce rekommenderade. Det är en form av manuell medicin som riktar sig till hela personen. Ryggradsjusteringarna återställer balansen i kroppens system till ett mer normalt tillstånd.

Cayce nämnde osteopati i ett stort antal readingar. Justeringarna kan ta lite tid på sig att slå igenom och det kan behövas ett antal behandlingar.

 

Biblioterapi föreslogs för att ge tröst och uppmuntran.

Readingarna rekommenderade också läsning som ett sätt att ändra på attityder som är dysfunktionella.

Den mentala kroppen påverkar hela personen och att läsa böcker för att skaffa sig nya insikter kan vara välgörande.

Örtteer och fusioner av dem som teer anänds ofta för egenvård. Ett exempel är Amerikansk Saffran (American Saffron Tea) och blad från Kungsljus. De används för att rena kroppen och gör den starkare på insidan. Patienter med psoriasis har blivit hjälpta av en kost där te av Amerikansk Saffran ingått. Denna speciella diet presenterades av Edgar Cayce i hans readingar. John Pagano är en doktor som har publicerat böcker om detta. Även kokböcker.

Vattenterapi är en form av fysisk behandlingsom inbegriper i sig bland andra en terapeutisk användning av vatten på olika sätt: Bad med Epsom salt, sittbadkar, varma och kalla duschar, sköljning, turkiskt bad, ångbad, rök-, aromabad, lavemang och tarmsköljning. Varma och kalla inpackningar är också vanligen inkluderade i vattenterapi.

Massage: Massage rekommenderades ofta i Cayces readingar för många oilika problem. Det finns en speciell form av massage som kallas  Cayce/Reilly massage.

Kost: Även om viss mat är syrabildande är det inte ett tecken på att det KVARSTÅR som syrabildande i kroppen efter att man tagit in det. Det kan ombildas till basbildande. Honung och råsocker producerar basisk aska, men den höga halten av socker gör den syrabildande i kroppen. De flesta grönsaker är basbildande med vissa undantag. Om du har lätt för att bli förkyld kan det bero på att du äter en alltför syrabildande kost. Du behöver då en mer basbildande kost, idealt är det 80 procent basbildande och 20 procent syrabildande kost enligt Cayce. Kosten var en viktig hälsofaktor i Cayces readingar.

 Vibrationsbaserade hjälpmedel är ytterigare en annan form av behandling som Edgar Cayce rekommenderade.

De utgörs av WetCell och Violet Ray samt Radiac. Bruce Baar på Baar Products tillverkar dessa och Heritage Store har dem också i sitt sortiment. De återställer balans i kroppen på en vibrationell nivå.

Förbättringar märks relativt snabbt. Man har fått resultat på annars svåra sjukdomar som ALS och MS. Cayce fick beskrivningar i sina readingar hur dessa skulle konstrueras. Dessa apparater har använts under lång tid.

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer