Du är här

Caycedag 4

6 mars 2010

Den 6 mars 2010 hälsade Gun Olofsson välkommen till Caycedag nr 4. Därefter berättade hon om Edgar Cayce – den sovande profeten eller mirakelmannen från Virginia Beach, som han också kallas.

Karin Bernström fortsatte dagen med att lära ut fler andningsövningar samt ledde en chakrameditation. På några papper, som delades ut till deltagarna, hade Karin instruktivt skrivit ner viktig information och kunskap om såväl vikten av kärlek som andningens betydelse för att vi ska må bra.

jade symbolerEfter fikat var det dags för Jade Ekström. Hon inledde med att berätta lite om sig själv och sitt intressanta liv, sina upplevelser och erfarenheter. Mycket engagerat och inspirerat föreläste hon sedan om Bibelns symbolspråk, som hon menar går hand i hand med Mayakalendern. Jade började med Skapelsen och menade att Skapelsen fanns innan Gud kom in i bilden. Jade hade även ritat och målat mycket vackra bilder som illustrerade symbolerna. Skapelsen var ett immateriellt huvud av både en man och en kvinna.

”Alla” religioner har en Gud men för 5000 till 6000 år sedan var Gud en Gudinna. Runt år 2000 var Gud ”fullärd” och fick möta Gudinnan. Vi människor är förlängningar av Skapelsen och föddes som människoliknande varelser för tre till fyra miljoner år sedan. Jade berättade vidare om Adam och Eva samt om Kain och Abel. Kain och Abel är symboler för det som finns i själen. Abel är frälsaren i varje människa medan Kain ser till det yttre och symboliserar det egoistiska. Under våren ger Jade ut en bok om symbolerna i Bibeln. Vi är många som ser fram emot att få ta del av den. 

Dödahavsrullarna upptäcktes

talbotPå eftermiddagen var det dags för Talbot Shaw Lindström att föreläsa om esséerna, Dödahavsrullarna och kristendomens början. Esséerna var en urgammal folkgrupp, som hade hög ställning inom samhället. De var välutbildade och kvinnorna värderades högt, ofta var de lärarinnor. Esséerna trodde på uppenbarelser och väntade på Kristi ankomst. Maria, Jesus moder, tillhörde en framstående essénsk familj medan Josef, Jesus jordiske far, tillhörde en framstående fariséfamilj.

När Jesus föddes var Jerusalem en liten stad och efter Jerusalems fall blev Egypten centrum för kristendomen. Där fanns sedan tidigare många judar eftersom inte alla hade följt med Mose till det utlovade landet. Den Bibel de koptiskt kristna har stämmer inte överens med ”vår” Bibel, eftersom de koptiskt kristna inte var med på de kyrkomöten där en del texter plockades bort.

ungefär samtidigt som Nag Hammadi-skrifterna, i mitten till slutet av 1940-talet. Qumran existerade knappast under Edgar Cayces livstid och blev intressant först efter att Dödahavsrullarna upptäckts.

 

Dagens sista programpunkt var en diskussions- och frågestund, där deltagarna ställde intressanta frågor, som föreläsarna belyste på olika sätt.

Ett stort TACK till föreläsare och deltagare. Till hösten planeras Caycedag nr 5. Väl mött då!

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer