Du är här

Caycedag 3

14 nov 2009

Gun Olofsson inledde Caycedag nr 3 den 14 november 2009 med att hälsa alla välkomna. Hon berättade sedan om Edgar Cayce, hans uppväxt och liv samt hans olika slag av readingar, vilka belystes med exempel

Karin Bernström fortsatte dagen med att tala om hur viktig andningen är. Korrekt andning löser upp spänningar i kroppen, känslan av välbehag ökar och stressen minskar. Karin berättade också om tallkottkörteln, som finns mitt i huvudet och har mycket med medvetenheten att göra. Denna körtel var från början stor som en pingisboll men har krympt till en förtorkad ärtas storlek, bara för att vi ”glömt bort” den. Vi kan aktivera den och få den att ”växa” genom att meditera. Karin ledde även en meditation till Jim Commanders toner.

Efter Karins inledning om Edgar Cayce och Bibeln uppstod ett mycket intressant samtal eller diskussion, där flera deltagare delgav sina kunskaper, synpunkter och upplevelser. Stort TACK till Jade Ekström, Talbot Shaw Lindström, Åke Westin m. fl.

Efter förmiddagens paus var det så dags för Lisa Lalér att föreläsa om yoga. Lisa är utbildad yogalärare och har utövat yoga i tio år. Hon berättade inspirerat om olika former av yoga, vad yoga står för och vad yoga betyder för henne. Även Lisa ledde en meditation med andningen som grund. Eftermiddagens föreläsare var Sten Bolin och ämnet var osteopati. Sten, som är osteopat med lång erfarenhet, började med att berätta om osteoptins grundare Andrew T. Still. 

Målet för en osteopat är att hjälpa den sjuke att komma igenom sjukdomen, att stimulera och hjälpa ”läkaren” inne i kroppen. Inom osteopatin menar man att kroppen är en helhet eller en enhet, som är självläkande. Kroppen är full av organ och inuti kroppen finns inga tomrum. Organen lyfts upp när man står eller sitter korrekt. Gör man inte det kan de utsättas för tryck, vilket gör att funktionen blir nedsatt. Det är därför viktigt att hållningen är bra så att organen lyfts och kan arbeta fritt med en god cirkulation. Strukturer och funktioner är interaktiva och en fri cirkulation är nödvändig.

Sten visade också att en rak rygg inte är rak utan mera S-formad, vilket ger en bild av hur ryggraden arbetar funktionellt mellan höfter och nacke. Vi befinner oss i ständig rörelse. Vitalitet är liv och när allt fungerar tillsammans på ett bra sätt. Homeostas är balans i rörelse. 

En osteopat arbetar med mjuka tekniker. När man besöker en osteopat tittar han/hon på ”hela” patienten som t. ex. flödet, andningen, kurvor, neurologi, rytm och rörelse. Det är alltså inte rätt att en osteopat bara arbetar med kotor och ryggraden.

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer