Du är här

Seminarium i Stockholm 16 april

 

Seminarium om Jesus liv och uppdrag


Lördagen den 16 april genomfördes seminariet med temat Jesus liv och uppdrag på Biyunakademins hälsocenter. Även om många idag uppfattar Jesus som irrelevant har hans korta aktiva liv haft stort inflytande på oss – åtminstone på den så kallade västvärlden där vi bl.a. pratar om ”vårt” kristna kulturarv. Många knyter mycket av sin livssyn till det kristna religiösa och accepterar vanemässigt den nuvarande traditionella uppfattningen om Jesus. Människornas syn på Jesus (eller det gudomliga) har emellertid varierat och förorsakat många kontroverser – något som med säkerhet inte är förenligt med den riktiga kristendomen. Seminariet önskade förmedla en djupare förståelse för Jesus liv och betydelse.


Föredragshållare var William van Rossum och Kurt Gramm. De hämtade sitt material från traditionella respektive nutida källor.


Stiftelsens ordförande Gun Olofsson inledde med att hälsa de 37 deltagarna varmt välkomna till en spännande och intressant dag. Edgar Cayce menade att det är viktigt att jämföra olika trossystem. Därför tog denna dag upp information från såväl Edgar Cayces readingar som andra källor.  


Kurt Gramm berättade vad Martinus enligt hans Det Tredje Testamentet sagt om Jesus. Kurt tog även upp några inkonsekvenser i den kristna tron.


William van Rossum hämtade sina uppgifter från Cayces readingar men även från Helena Blavatsky, Rudolf Steiner, Jakob Lorber, nu levande mediala personer m.fl. Ingen av källorna hade hela bilden och alla hans källor var inte samstämmiga, men tillsammans gav de en bild som för många av deltagarna var full av överraskningar.

Se också bildspel >> bildspel

>> bildspel PDF (1.7 MB)

Datum: 
lördag, april 16, 2016 - 09:00
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer