Du är här

Lektion 7 - 2021

radiofrekvenser

INTONING OCH FÖRSTÅELSE

Måndag den 12 juli, 2021 av John Van Auken

Varje månad ger jag medlemmar lektioner från Edgar Cayces information. I år är ämnet att utveckla sinnet, intuitionen och drömmarna. Lektion 1 fokuserade på att utveckla vårt sinne, med detaljer om hans grundläggande princip: ”Sinnet är byggherren.” Den andra lektionen fokuserade på att utveckla intuitionen, med detaljer om hans undervisning: ”All kunskap är en kunskap. Därför kan den nås från den universella kraften.” Den tredje lektionen fokuserade på att utveckla drömlivet med uttalandet: ”När det fysiska medvetandet är i vila, kommunicerar det andra jaget med kroppens SJÄL, förstår du? Således korrelerar det med det som personen har accepterat som kriterium eller norm.”

I den fjärde lektionen fokuserade vi på Cayces praktiska, vardagliga sätt att utveckla, uppleva och växa sig starkare i våra ansträngningar att utveckla våra sinnen, intuitionen och drömlivet.

I den femte lektionen studerade vi de viktiga kartor över sinnet som utvecklades och förklarades av Freud, Jung och Cayce, med olika diagram.

Den sjätte lektionen handlade om mänsklighetens långvariga förståelse av våra sinnens extrasensoriska medvetenhet.

Denna sjunde lektionen med bloggen handlar om intoning och förståelse. Under en av Cayces intressanta förklaringar om hur han fick information beskrev han att processen kan liknas vid att ställa in en radio på en viss station. Även om vi inte kan se någonting i luften runt oss, finns det många TV- och radiovågor som är redo att utnyttjas. Egentligen är en radiostation en specifik frekvens bland många. Till exempel nås KBIG-FM-radio i Los Angeles, Kalifornien med frekvensen 104,3 FM, medan WLTW-FM-radio i New York City, New York är vid 106,7 FM.

När Cayce försökte anpassa sitt medvetande till den oändliga källan för att hjälpa någon eller förklara ett ämne, ställde han in sig på lämplig ”station”, som sedan inkluderade komplexet i den stationens historia, programmering och aktuell överföring. Under en sådan inställning påverkades Cayces fysiska kropp och subtila kropp av hans egna vibrationer samt vibrationer och tankar hos dem som omgav honom. I dessa fall störde orelaterade vibrationer och tankar mottagningen. Vi måste rensa våra sinnen och hitta en lugn plats (eller skydd från distraktioner) för att skapa en tydlig förbindelse. När jag blev mer skicklig på detta, blev jag förvånad över att jag kunde få en högre inställning när jag var på en flygplats med mycket folk eller på ett flygplan. Det var som om jag var i en bubbla.

Cayce sa ofta att han kände som om han reste i en bubbla till en stor sal med nedteckningar för alla själar (Akashakrönikan) och skulle träffa den ansvariga för Livets Bok för varje enskild själ. Denna skulle visa Cayces djupare sinne vad han kunde dela och vad han inte kunde dela.

Förutom en tydlig kanal måste man förmedla informationen på ett språk som inkarnerade personligheter kan förstå.

”För att ta med erfarenheter eller upplevelser från ett rike till ett annat genom vilka ett väsen, en själ, kan passera för att erhålla de reflektioner som är nödvändiga för överföring av informationen, är det nödvändigt att ha det på den individens språk som söker informationen.”

Här berör Cayce en av sina viktigaste lärdomar om medial informationsöverföring: Den kräver skicklig översättning från högre dimensionella språk till våra tredimensionella språk. Kom ihåg att det undermedvetna och de högre nivåernas språk ofta är bilder, symboliska bilder och ”vetskap”, vilka är intryck som kommer till oss i form av förståelse utan ord. Således måste det finnas en översättning till ordstrukturerade tankar som vårt jordiska jag kan förstå. Det liknar mycket att ta emot en dröm från vårt undermedvetna som är svår att förstå, vilket kräver att vi intuitivt kan uppfatta meningen. Det är därför Cayce instruerade oss att få tolkningen medan vi fortfarande är i det djupare medvetandet, för på den nivån vet vi innebörden. Han sa att ”den bästa drömtydaren är drömmaren.” Drömmaren var vårt djupare sinne.

Meddelanden kan komma till oss spontant från ingenstans eller överalltifrån. Detta kan hända när vi minst förväntar oss det. Det kan vara en djupgående förståelse som vi har svårt att sätta ord på. När detta händer mig försöker jag komma nära vad eller vem som meddelandet innehåller. Även om jag inte har något att berätta för den personen, känner jag att jag hade en metafysisk kiropraktisk justering till mitt djupare medvetande som kommer att påverka personen när jag kommer närmare hans eller hennes djupare medvetenhet. När jag i vissa fall är medveten om det kollektiva medvetandet, behöver jag inte komma nära personen, för vi är anslutna i kollektivet. Vi behöver inte alltid sätta ord på saker. ”Vetskap” kan vara lika kraftfullt som talade ord.

Ett annat tips som Cayce gav oss är att vara medveten om hur vårt personliga alternativ kan påverka ett meddelande eller information. Han sa att ibland kan intuitiv medvetenhet se ut som en pinne i vattnet – som vi tycker är böjd när den kommer i vattnet, men vi vet att den inte är böjd. Förvrängningar av alla slag kan hända när vår ändliga personlighet får oändliga universella meddelanden. Därför gav Cayce rådet att åsidosätta våra egon och personliga alternativ så mycket som möjligt så att den kanaliserade informationen kan vara så ren som möjligt. Detta kräver mycket övning. Under mina år av träning fick jag ofta förtydliga meddelanden efter att jag med säkerhet tänkt att jag visste vad de innebar, bara för att under ett osjälviskt ögonblick av reflektion och grubblande upptäcka att det betydde något annat. Jag behövde öva mycket för att kunna urskilja skillnaden mellan mitt personlighetssinne och mitt högre sinne. När jag väl blev medveten om skillnaden visste jag när jag skulle vara misstänksam mot tolkningen och när jag kunde lita på den.

Att utveckla färdigheter som dessa är viktigt för vår själsutveckling och bör betraktas som en viktig del av vårt uppdrag under denna livstid.

---------------------------------------------

Temat för A.R.E.s ”Enlightenment series” för 2021 är Utveckla våra sinnen, vår intuition och våra drömmar. Varje månad kommer John Van Auken att förse oss med en lektion, ett arbetsblad, en video och en blogg. Dessutom kommer han att skriva en artikel om dessa ämnen i varje nummer av Medlemsmagasinet Venture Inward som A.R.E. publicerar.

Vi översätter och publicerar varje månads blogg, men för övrigt material hänvisas till A.R.E.s hemsida, EdgarCayce.org/members. För att logga in behövs inloggningsuppgifter som medlemmar i Stiftelsen Edgar Cayce Center kan få genom att kontakta Gun: 

info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.  

John Van Auken är en av de ledande inom A.R.E. Han är en populär föreläsare och reseledare och har skrivit ett stort antal artiklar och böcker. På svenska finns följande böcker: Från Karma till Nåd, Det forntida Egypten – Enligt Edgar Cayce, Edgar Cayce om Andliga Krafter inom dig, Edgar Cayce om Jesus samt Edgar Cayce och Kabbalah.

Gå till >> Utveckla våra sinnen

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer