Du är här

Lektion 12 - 2020

tvillingar hjälp

December - Edgar Cayces lärdomar om tvillingsjälar och jul

Fredag 4 december 2020 av John van Auken

Edgar Cayce utvecklade undervisningen om yin-yang-dualiteten till att inkludera sammansättningen av våra själar och vad som händer när vi inkarnerar. Han förklarade att vi bara projicerar hälften av hela vår själ - antingen vår feminina (yin) del eller vår maskulina (yang) del. Som ett resultat är vi inte hela när vi är inkarnerade. Vi känner att en bit av oss saknas, så vi letar efter den biten här bland inkarnerande själar. Som manlig projektion skulle vi leta efter en kompletterande kvinna. Som kvinna skulle vi leta efter en kompletterande man. Inte överraskande är det sanna komplementet INTE här! Metafysiska läror säger att det verkliga komplementet finns inom oss! Vi kallar detta att ”komma i kontakt med vår feminina sida eller maskulina sida.” Intressant nog är vi bättre yttre kompisar när vi är i kontakt med vårt inre komplement. Sanningen är att ingen yttre inkarnerad person kan uppfylla vårt behov av helhet. Cayce bekräftade detta: "Vet, själen är snarare själskompis med det universella medvetandet än med ett enskilt väsen.” [2988-2]

Cayce tog yin-yang ett stort steg längre - ett steg som är förvånande!

Enligt Cayces readingar kan den andra hälften också inkarnera, när vi projicerar hälften av vår yin-yang-själ! Cayce kallade detta vår ”tvillingsjäl” (inte en själsfrände). Han gav till och med exempel på inkarnerade tvillingar. Han förklarade att han, Edgar, var yang-halvan av hans livslånga assistent Gladys Davis, som var yin-halvan! Dessa två kompletterade varandra genom att Edgar kanaliserade information och Gladys nedtecknade den, skrev ut den, indexerade den och publicerade den! När tidigare readingar gjordes för dessa två, Edgar och Gladys, avslöjade de att de ofta inkarnerade tillsammans i olika roller och relationer.

Nu kan vi fråga oss själva, om vår tvilling är inkarnerad, är vårt komplement fortfarande inom oss? Märkligt nog är svaret ja. Fysisk projektion påverkar inte vår själs-sinnes-dynamik. Helheten finns kvar med den osynliga kärnan i vårt väsen - som finns inom oss. Fysisk projektion är tillfällig, vår essens är evig.

En julöverraskning från Cayce

Den mest häpnadsväckande berättelsen om tvillingsjälar som finns i Cayces readingar handlar om Logos, Ordet, Messias. Lika helig som den själen är för oss, lika mycket upplevde den livet som vi har det och använder det. Enligt Skrifterna och Cayce gick Logos in i den konstruerade dualiteten för att hjälpa oss att övervinna de fängslande krafter som binder oss till världens begränsade energi och medvetenhet. Följande är Cayces berättelse om Logos yin-yang-inkarnationer:

När vi (våra själar) först kom ner från världarna med ren enhet till personliga, separata, fysiska kroppar, tappade vi kontakten med vår ursprungliga andliga natur. Vi blev fokuserade på det fysiska och personligheten. Vi tappade kontakten med enheten, vilket resulterade i känslor av åtskillnad, till och med ensamhet. Vi fastnade också i naturens cykler, som inkluderade vakenhet / sömn och levande / död. I ett försök att väcka oss gick Messias in i denna verklighet för att visa hur man kan överskrida illusionen av dessa begränsningar.

Logos första inkarnation var i det förhistoriska Atlantis, i vad Cayce kallade ”den första Eden”. Logos separerade i yin. den legendariska första kvinnliga Lilith, och den första manliga Amilius (som återspeglas i det engelska ameliorate, förbättrar). Dessa Logos själs-tvillingar fortsatte att inkarnera vid olika tidpunkter. Deras sista inkarnation var, enligt Cayce, som Maria, esséisk mor till Jesus, och hennes son Jesus. Jag insåg hur chockerande och till och med störande denna undervisning kan vara, men vi fortsätter med Cayces berättelse.

Mycket av Cayces material om Maria finns i reading [5749-8]. I denna hade en grupp som kallades esséerna i nästan 300 år ägnat sig åt att vara kanaler för ordet, Logos, Messias att inkarnera. De förstod att den enda vägen in i denna värld var och är genom en kvinnas livmoder, så de sökte unga kvinnor som kunde bli idealiska kanaler för den heliga inkarnationen. Vid ett tillfälle kom en kvinna vid namn Anna till deras tempelkomplex på berget Karmel och uppgav att hon hade blivit gravid utan att ”känna” en man. De förde in henne i templet och tog hand om henne. När Anna födde en flicka blev ledarna oroliga för de förväntade sig en pojke. Några av dem framförde emellertid tanken att den feminina halvan av Logos också skulle kunna bli avlad av den Helige Ande, inte av en människa. Således inkluderade de hennes dotter Maria med de andra unga kandidaterna. Cayce sa, att dessa flickor fick en speciell kost och var högt utbildade i andliga begrepp och metoder. Enligt Cayce innehöll deras träning ”fysiska och mentala övningar i kyskhet, renhet, kärlek, tålamod och uthållighet.” Han sa att de gick igenom prövningar och tester. När Maria var fyra år blev hon ”utvald”. När hon var tolv år gammal (giftasåldern för den tiden) visade sig en ängel över henne under en ceremoni och fick alla att acceptera henne som kanal. Men när Maria inte blev gravid tog deras otålighet över och de försökte hitta en man bland dem för att skapa det manliga barnet med detta jungfruliga tempel. Trots sin otålighet ville de inte förstöra hennes renhet, så de valde en äldre, renhjärtad man bland dem, snickaren Josef. Cayce berättade att Josef var 36 år och Maria var 16 år.

Av olika skäl och mänskliga attityder avbildas Maria ofta som en söt, blyg, tyst kvinna, men så var inte fallet. Lyssna på hur hon talade till sin moster Elisabet, mor till Johannes döparen:

”Min själ prisar Herrens storhet, min ande jublar över Gud, min frälsare: han har vänt sin blick till sin ringa tjänarinna. Från denna stund skall alla släkte prisa mig salig: stora ting låter den Mäktige ske med mig, hans namn är heligt, och hans förbarmande med dem som fruktar honom varar från släkte till släkte. Han gör mäktiga verk med sin arm, han skingrar dem som har övermodiga planer. Han störtar härskare från deras troner, och han upphöjer de ringa. Hungriga mättar han med sina gåvor, och rika skickar han tomhänta bort. Han tar sig an sin tjänare Israel och håller sitt löfte till våra fäder: att förbarma sig över Abraham och hans barn, till evig tid.” (Lukas 1: 45--55)

Det är uppenbarligen tankar och ord från en utbildad person som är säker på sig själv och sin roll. Tänk på hur hon tog emot och pratade med en ärkeängel, när hon bara var sexton:

Ängeln kom in till henne och sade: ”Var hälsad, du högt benådade! Herren är med dig.” Hon blev förskräckt över hans ord och undrade vad denna hälsning skulle betyda. Då sade ängeln till henne: ”Var inte rädd, Maria, du har funnit nåd hos Gud. Du skall bli havande och föda en son och du skall ge honom namnet Jesus. Han skall bli stor och kallas den Högstes son. Herren Gud skall ge honom sin fader Davids tron, och han skall härska över Jakobs hus för evigt, och hans välde skall aldrig ta slut.” Maria sade till ängeln: ”Hur skall detta ske? Jag har ju aldrig haft någon man.” Men ängeln svarade henne: ”Helig ande skall komma över dig, och den Högstes kraft skall vila över dig. Därför skall barnet kallas heligt och Guds Son. Elisabet, din släkting, väntar också en son, nu på sin ålderdom. Hon som sades vara ofruktsam är nu i sjätte månaden. Ty ingenting är omöjligt för Gud.” Maria sade: ”Jag är Herrens tjänarinna. Må det ske med mig som du har sagt.” Och ängeln lämnade henne. (Lukas 1: 28-38)

Återigen bevittnar vi en välutbildad, tydlig flicka som deltar i en konversation med en ärkeängel!
Lägg till dessa exempel hur Maria och Jesus pratade med varandra:

”På tredje dagen hölls bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus och hans lärjungar var också bjudna till bröllopet. Vinet tog slut och Jesu mor sade till honom: ”De har inget vin.” Jesus svarade henne: ”Låt mig vara, kvinna.”

Låt mig stanna här och korrigera detta avsnitt. Detta är ett hebreiskt ideom. (Ett idiom är en grupp ord som inte kan härledas till orden. Ett engelskt exempel: ”Mina hundar skäller” handlar om att” ha ont i fötterna” och inte om hundar.) Det hebreiska idiomet betyder faktiskt: ”Vad har detta med oss ​​att göra?” Bibelöversättningen får det att låta som om Jesus avvisade sin mor och talade respektlöst till henne - vilket han inte gjorde! Vi fortsätter:
”Min stund har inte kommit än.” Hans mor sa till tjänarna: ”Gör det han säger åt er.”

Hon har helt klart styrka och ledarskap beträffande sin son och känner till hans krafter. Vi vet att Jesus sedan förvandlade det tillgängliga vattnet till vin och detta blev hans första mirakel. Bibeln fortsätter:
Sedan gick han ner till Kafarnaum tillsammans med sin mor och sina bröder och lärjungarna, och där stannade de några dagar. (Joh 2: 1-12)

Lägg märke till att Jesus och Maria färdades tillsammans. Yin-yang var beroende av varandra, den ena kan inte existera utan den andra, inte ens för Logos. Maria var närvarande ända till slutet, till och med vid Jesus korsfästelse och fick ledning från honom medan han var på korset. Efter Jesus uppstigning till himlen, var hennes hus i Efesos en samlingsplats för pågående aktiviteter. År 40 e.Kr. medan hon fortfarande var inkarnerad, visade hon sig övernaturligt för aposteln Jakob i Zaragoza, Spanien, och instruerade honom att börja sin tjänst i det landet, och han blev skyddshelgon för Spanien. Precis som Gladys arbetade för Edgars arbete, höll Maria igång Jesus verksamhet.

Du tycker kanske att vi bör leta efter vår tvillingsjäl här på jorden, men det bästa sättet för oss att använda dessa lärdomar är att komma i kontakt med vår inre, kompletterande hälft. Cayce instruerade oss att göra detta genom våra drömmar i sömnen (han kallade detta det ”säkraste” sättet), utveckla intuitionen, lyssna inåt och uppleva djup meditativ enhet med Gud. I några av Marias meddelanden uttryckte hon behovet av att komma igång nu, eftersom det kommer en tid då jorden bara tillåter upplysta själar att komma in. Se kapitel 20 i Uppenbarelseboken som behandlar den era när allt ont är förbjudet från jorden och Kristus härskar. Cayce uppmanade oss att inom våra hjärtan vara en del av den gyllene tidsåldern!

Denna blogg ingår i A.R.E.s Enlightenment-serie under 2020. Medlemmar i A.R.E. har tillgång till allt tillgängligt material, inklusive en online video och nedladdningsbar månadsläsning, i medlemsdelen på A.R.E.s hemsida www.edgarcayce.org/members. Du som är medlem i Stiftelsen Edgar Cayce Center kan få inloggningsuppgifter till denna. Kontakta Gun via info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

John Van Auken är en av de ledande inom A.R.E. Han är en populär föreläsare och reseledare och har skrivit ett stort antal artiklar och böcker. På svenska finns följande böcker: Från Karma till Nåd, Det forntida Egypten – Enligt Edgar Cayce, Edgar Cayce om Andliga Krafter inom dig, Edgar Cayce om Jesus samt Edgar Cayce och Kabbalah.

Gå till >> Om reinkarnation - Introduktion

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer