Du är här

Lektion 9 - 2020

apelsin blomma mat

September - Kroppens, sinnets och andens öde

Fredag 4 september 2020 av John van Auken

Idag äter många av oss för att stilla hungern eller för att det är dags att äta. Vi tänker inte direkt på vad vi äter, för det mesta vill vi ha något som verkar gott. I vissa fall bestäms det vi äter av vad som är enklast eller tillgängligt. Många av oss äter när vi är på språng och snabbmat har fått ett stort inflytande för oss västerlänningar. När det gäller matens värde och näring har vi utvecklat en vana att komplettera kosten istället för att mer noggrant välja vad vi ska äta. Edgar Cayces readingar upprepar gamla läror om att såsom du äter så blir du fysiskt. Till detta kommer att såsom du tänker blir du mentalt. Och det som inspirerar och motiverar oss avgör vår andliga natur och vibration. De av oss som levde på 1960-talet kommer tydligt ihåg en tid då vi kunde känna och utvärdera människor genom deras vibrationer. Vi hade till och med en fantastisk sång, ”Bra vibrationer”. Vi använder inte detta uttryck idag, men det är ett sätt att beskriva andlighet. När man är i andra människors närhet är det mycket intuitivt att avgöra hur deras vibrationer är och bestämma deras andlighet. Naturligtvis hjälper samtal oss att bestämma deras mentalitet, och deras fysiska utseende kan indikera deras kroppsliga hälsa. Jag pratar inte om skönhet utan om hälsa. Vi säger ofta saker som att du är blek idag. Vi kan säga att du inte verkar må bra. Om en person hostar eller är trött, tror vi naturligtvis att kroppen inte är helt frisk. Dessa är alla typiska indikatorer på en persons tillstånd fysiskt, mentalt och andligt - och vårt eget tillstånd också.

Vetenskapen har emellertid avancerat tillräckligt så att vi kan bestämma ännu mer genom att undersöka det genetiska arvet. Vilken genpool arbetar vår kropp med? Och hur mycket påverkar den genpoolen oss mentalt och våra vibrationer? Nu för tiden vill en läkare veta vår familjehistoria, särskilt vår föräldrars historia. Det är så de får inblick i vår genpool. Det kan vara upprörande att tro att vårt nuvarande tillstånd är beroende av vår familjs tidigare förhållanden, men det har blivit så idag.

Om vi lägger till begreppet reinkarnation i en utvärdering av vårt nuvarande tillstånd fysiskt, mentalt och andligt, har vi en ännu mer komplex pool av influenser att tänka på!

Edgar Cayces readingar om tidigare liv ger oss en stor fördel när vi försöker förstå den påverkan tidigare liv har i våra nuvarande liv. Vi kan till exempel se hur tidigare generationer har påverkat genpoolen i vår nuvarande fysiska kropp. Om våra förfäder var stora drinkare, frossare eller missbrukare på andra sätt, kommer vi sannolikt att ha en kropp som lider av påverkan av dessa överdrifter. Här är ett bra exempel från Cayces readingar:

Edgar Cayces farfar reinkarnerade fem generationer senare som Edgar Cayces barnbarn. Det är uppenbart att barnbarnet påverkades av sina erfarenheter som den tidigare farfadern. Detta är bara ett exempel och är inte fallet för alla. Men i forntida judendom finns det en lära att synd eller dygder hos en generation fortsätter genom de kommande sju generationerna! I exemplet jag gav från Cayces readingar var det fem generationer från det att farfar bidrog till Cayce-familjens genpool tills han reinkarnerade igen i den genpoolen.

Inte varje själ reinkarnerar i sin egen genpool. I min forskning har jag faktiskt funnit att de flesta själar drivs av karma snarare än att röra sig på ett självbestämmande sätt. Cayces readingar visar att man karmiskt faktiskt kan tvingas att ändra kön, ras, nationalitet och geografiskt område. Några av de exempel jag hittade är forntida egyptier som reinkarnerade för ett liv i Kina, vilket tvingade dem att söka mer inifrån än från yttre intryck. Jag hittade vita slavägare reinkarnerade som svarta aktivister i Amerika. Jag hittade att män reinkarnerade som kvinnor, för att de tidigare utvecklat en negativ attityd till kvinnor, och det bästa sättet att lära sig var att uppleva ett kvinnligt liv mitt i en kultur som har en negativ attityd mot kvinnor. Jag fann att nazister reinkarnerade som judar. Jag hittade brutala krigare som återvände som läkare och sjuksköterskor med arbete i frontlinjen i ett modernt krig, där deras händer nu utförde ett läkande arbete.
Poängen är att vår nuvarande smak, våra tankar och intressen påverkas av våra tidigare aktiviteter och i vissa fall släktens genpool. Dessutom skapar vårt nuvarande ätande, tänkande och motiv vårt tillstånd i framtida liv. Vi bygger kontinuerligt vårt öde genom att lösa tidigare karmiska influenser och göra bättre nuvarande val som leder till en bättre framtid. Val av fri vilja har påverkat oss, påverkar oss för närvarande och kommer att påverka vår framtid. Lyckligtvis lärde Cayce att livet inte bara är karma! Livets kreativa krafter älskar oss, förstår oss och har förberett ett sätt för en bättre tillväxt för oss. Det är en lag, en mycket enkel men kraftfull lag. Det vi äter, tänker och strävar efter bygger oss i kropp, sinne och ande. Vi har att göra med vår själs förflutna, men beslut i nuet kan lösa och löser det förflutna och förbereder framtiden. Cayce tillägger att det inte är höga ambitioner beträffande kostval, tänkande och motiv som hjälper oss. Det är tålamod i glädje, kärlek, omtänksamhet samt livgivande, upplyftande energi som skapar vårt bättre jag och förbättrade öde.

Vi kan se konsumenter, jordbrukare och livsmedelsbutiker förbättra kvaliteten och tillgängligheten för mer hälsosamma livsmedel. Folks samtal är mer upphöjda och omtänksamma. Bland de senaste utbildningsprogrammen finns det nya begreppet mindfulness, att vara medveten om vad vi gör, vad vi tänker och vad vi vill uppleva. Internet tillhandahåller global anslutning, en känsla av ett folk, en planet. Ja, det ger också mycket mörk energi, men mörkrets frestelser har alltid varit med oss. Som Gud lärde i Bibeln måste vi bli mästare över frestelser och mänskliga svagheter. Tålmodig eftertänksamhet i alla delar av våra liv är nyckeln till framgång fysiskt, mentalt och andligt. I min hobby med snickeri har vi ett talesätt som gäller många saker i livet: Mät två gånger, kapa en gång. Detta är verkligen tålmodig eftertänksamhet i handling. Låt oss tänka lite mer på vad vi äter och varför, vad vi tänker och varför, samt vilka motiv som tar fram våra bättre jag.

Denna blogg ingår i A.R.E.s Enlightenment-serie under 2020. Medlemmar i A.R.E. har tillgång till allt tillgängligt material, inklusive en online video och nedladdningsbar månadsläsning, i medlemsdelen på A.R.E.s hemsida www.edgarcayce.org/members. Du som är medlem i Stiftelsen Edgar Cayce Center kan få inloggningsuppgifter till denna. Kontakta Gun via info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

John Van Auken är en av de ledande inom A.R.E. Han är en populär föreläsare och reseledare och har skrivit ett stort antal artiklar och böcker. På svenska finns följande böcker: Från Karma till Nåd, Det forntida Egypten – Enligt Edgar Cayce, Edgar Cayce om Andliga Krafter inom dig, Edgar Cayce om Jesus samt Edgar Cayce och Kabbalah.

Gå till >> Om reinkarnation - Introduktion

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer