Du är här

Lektion 8 - 2020

bild natur flod boat

Leilas liv: En själs resa genom inkarnationer

Fredag 31 juli, 2020 av John van Auken

Hur tidigare liv påverkar våra liv idag

Jag delar dessa historier från tidigare liv för att vi ska få en bättre känsla för att våra tidigare liv är historien om vår själ snarare än om vår personlighet under en enda inkarnation.

Eftersom Leila Evans Cayce dog när hon bara var två och ett halvt år, kunde man förvänta sig att hennes historia var kort, men den verkliga historien börjar faktiskt med den lilla flickans död. Hade hon levt, skulle hon ha varit en äldre syster till Edgar Cayce, som inkarnerade sju korta månader efter hennes död. När Edgar var sextio år gammal och satt på verandan på A.R.E.s huvudkontor i Virginia Beach, kom en tjugosjuårig kvinna uppför trappan. Edgar reste sig och sa till sina vänner: ”Jag vet vem denna själ är. Hon är min syster Leila!” De fortsatte in på hans kontor och han gav henne en livsreading som var förvånande. Den ”sovande” Edgar förklarade att hon ursprungligen blev skapad i livmodern hos Moder Guds oändliga, eviga sinne. Därefter berättade han hur hennes själ började en lång resa med sin själsgrupp. Hennes första kontakt med jordens dimensioner var som ett sinne och en ande. Hon var inte en individuell varelse, nej, hon var en integrerad del i en själsgrupp. Likt en flock fåglar eller ett fiskstim, reste hon och hennes sällskap. De kom in i jordens skyar och rörde sig som ett kollektivt medvetande i vinden och observerade denna tredimensionella värld. Till deras förvåning och chock hade vissa själar faktiskt fördjupat sig så kraftigt i 3D-former att de förlorat medvetenheten om sin sanna natur. Hon och hennes själsgrupp bestämde sig för att komma djupare in i fysisk form i ett försök att väcka de förlorade själarna till deras himmelska natur. Till att börja med projicerade de sig som ljusvarelser, som hologram. Detta fungerade bra ett tag, men när de förlorade fortsatte att glida djupare in i materien, räckte det inte. Eftersom de inte ville överge de förlorade, beslutade Leila och hennes själsgrupp att inleda en serie inkarnationer i ett försök att väcka dem som hade blivit så jordiska att de hade liten eller ingen medvetenhet om det himmelska livets stora oändlighet.

Här börjar Leilas fantastiska historia om tidigare liv. I denna månads lektioner i upplysningsserien har jag delat Leilas många liv. Jag ger dig rådet att se den detaljerade historien i medlemsavsnittet på webbplatsen EdgarCayce.org. Men här listar jag de viktigaste delarna av hennes resa som Edgar förmedlade.
Hon började i Atlantis som prästinna, lärare och prinsessa som arbetade med Enhetens barn för att ge upplysning till alla. Här mötte hon själar som avsiktligt arbetade emot sådan upplysning! De var Mörkrets barn som lärde att själar skulle söka egenintressen, inte bry sig om andra, de starka borde dominera och förslava de svaga, och livet handlade om de dugligas överlevnad. Tankar om att vara bra för det godas skull, ta hand om förlorade eller förtvivlade själar och ömsesidigt samarbete sågs som svagheter. När denna kamp intensifierades blev det uppenbart att detta skulle ta längre tid än några få inkarnationer. Leila och hennes grupp drog sig tillbaka till andevärlden och grupperade om sig.

Deras nästa inkarnation var i Egypten där de fulländade en kroppstyp som var mer idealisk för Guds Barn, utvecklade träningscenter och genomförde initieringar för att i djupet av varje själs medvetande ingjuta sanningen om deras ursprung, öde och uppdrag. Här träffade Leila Edgar Cayce som översteprästen Ra Ta.

Efter denna inkarnation återvände Leila och hennes grupp för en inkarnation under inkarnationen av Jesus Kristus och de viktiga esséerna. Här var Leila syster till Edgar Cayce som var ledare för kyrkan i Laodikeia, en av de sju kyrkorna i Mindre Asien, som är omtalade i Uppenbarelseboken. Hon och hennes bror var unga, så de lärde sig av dem som hade känt Jesus och hans lärdomar. Det inkluderade Maria, Jesus mor, hennes vänner, lärjungarna Petrus, Johannes och Jakob, och apostlarna, bland dem var Paulus, som kom för att besöka detta unga syskonteam i Laodikeia.

Efter att ha gett Leila denna inkarnation, verkade Edgar hoppa över några och gick direkt till en av de märkligaste inkarnationerna i hennes lista. När jag läste om denna livstid mindes jag, hur hinduismen har en lärdom om att varje själ ofta har en livstid som är som en semester. Den drivs inte av uppdrag utan verkar vara ett avbrott där själen visar en vildare sida av sin personlighet och ger sig in i aktiviteter som är mer glada, obekymrade och lättroade. Leila föddes i engelsk lyx och seglade sedan till den nya världen för att bli en vacker, intelligent och charmerande kvinna i södra USA!

Efter denna obekymrade inkarnation försöker hon reinkarnera tillsammans med sin bror Edgar men dör innan han är född, och de återförenas när han är 60 och hon är 27. De blir nära vänner.
Avslutningsvis, när jag var i tjugoårsåldern, arbetade jag faktiskt med Leilas make under hennes senaste livstid och såg henne vid A.R.E. då och då. Hon var en mild, charmig dam som arbetade som healer i bönegruppen Glada Hjälpare. Hennes man var en cigarrökande historieberättare med kosmiskt sinne! Han var en mycket skicklig försäljare av försäkringar som varje morgon förde händerna över företagets förfrågningar för att ”känna” vem som var mest intresserad av att köpa försäkring den dagen! Hon var förresten gift med honom i sin egyptiska inkarnation, där han utvecklade tanken om hur försäkringar skulle kunna hjälpa människor när oväntade händelser inträffar.

Läs mer om denna fantastiska berättelse i lektion 8 och se videon. De finns tillgängliga endast i medlemsdelen på vår webbplats.

Denna blogg ingår i A.R.E.s Enlightenment-serie under 2020. Medlemmar i A.R.E. har tillgång till allt tillgängligt material, inklusive en online video och nedladdningsbar månadsläsning, i medlemsdelen på A.R.E.s hemsida www.edgarcayce.org/members. Du som är medlem i Stiftelsen Edgar Cayce Center kan få inloggningsuppgifter till denna. Kontakta Gun via info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

John Van Auken är en av de ledande inom A.R.E. Han är en populär föreläsare och reseledare och har skrivit ett stort antal artiklar och böcker. På svenska finns följande böcker: Från Karma till Nåd, Det forntida Egypten – Enligt Edgar Cayce, Edgar Cayce om Andliga Krafter inom dig, Edgar Cayce om Jesus samt Edgar Cayce och Kabbalah.

Gå till >> Om reinkarnation - Introduktion

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer