Du är här

Meddelande om Ole Barry

ole barry med hunden adamOle Barry, grundare av Stiftelsen Edgar Cayce Center och bokförlaget Reincarnation Books lämnade jordelivet den 18 juni i år vid en ålder av 83 år.

Han föddes i Norrland och bodde där under barndomen innan familjen flyttade till Stockholm.

Ole hade många strängar på sin lyra.

Han hade en egen orkester där han spelade trummor och sjöng. Han var baryton och tog sånglektioner men fick aldrig chansen att slå igenom som sångare, trots sin vackra röst.

Ole var också en bildkonstnär, som gärna gjorde ganska stora oljemålningar i en färg med många nyanser.

Ole hade ett sportintresse. Han tyckte bland annat om att åka skidor, men hans stora intresse var golf. Under en tid tillhörde han Täby golfklubb. Eftersom han önskade spela golf året om gick flytten till Skåne och under en tid var han golfinstruktör vid Skyrups golfklubb utanför Hässleholm. Ett annat stort intresse var hundar.

Ole var intresserad av medialitet och andlighet. Efter att han läst Kittlers bok Edgar Cayce och Dödahavsrullarna skaffade han fler böcker om Edgar Cayce, vilka han började översätta. För att ge ut sina översättningar grundade han 1993 bokförlaget Reincarnation Books. Många intresserade sig för hans böcker och ville veta mera om Edgar Cayce. Därför grundade han 1994 Stiftelsen Edgar Cayce Center och anordnade konferenser med föreläsare från den amerikanska moderföreningen Edgar Cayces A.R.E. Det kom deltagare från hela Norden. Totalt har han översatt ett tiotal böcker och skrifter samt ett antal artiklar och var in i det sista verksam som översättare.

Oles hängivenhet, att här i Sverige och övriga länder i Norden sprida vidare den information som kom fram genom Edgar Cayce, var stor!

Tack Ole, för ditt fantastiska arbete!

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer