Du är här

Vad kan jag göra - 2020

vad kan jag göra

Corona pandemi - Vad kan jag göra?

Tisdag 17 mars 2020 av Doug Knueven

Coronaviruspandemin har gjort oss akut medvetna om begränsningarna i konventionell medicin. Tills effektiva läkemedel och vacciner kan utvecklas och testas (en process som kan ta 1 ½ år) är vi i denna snabbspridande sjukdoms våld. Personlig hygien och social distansering är användbara metoder för att mildra spridningen av viruset. Om dessa misslyckas kan sjukhusvistelse med intravenöst dropp och respirator bli nödvändigt, så västerländsk medicin har en roll att spela. Men finns det mer vi kan göra för att skydda oss själva?    Holistiska metoder för hälsa kan vara till stor hjälp i en sådan situation. Uttrycket ”holistisk” innebär att hela varelsen - kropp, sinne och ande - tas upp. När det gäller levande system är helheten större än summan av dess delar. Edgar Cayces readingar förklarar ofta: ”Anden är livet, sinnet är byggherren, det fysiska är resultatet.”

Edgar Cayce var välkänd för sin inställning om kropp, sinne och ande i samband med läkning. 1978 startades ”American Holistic Medical Association” och tre av de fem läkarna som grundade denna var A.R.E. medlemmar (Norm Shealy, Gladys McGarey och Bill McGarey). Året efter uppgav en artikel i Journal of the American Medical Association: ”Rötterna till nutidens holism går antagligen 100 år tillbaka i tiden till Edgar Cayces födelse.” All denna utmärkelse har gett Edgar Cayce smeknamnet: ”Den holistiska medicinens fader.”

Medan konventionella medicinska metoder vanligen bekämpar sjukdomar, stärker holistiska terapier i allmänhet kroppen. Kosten är grunden för kroppens hälsa. Alla kroppens system, inklusive immunsystemet, kan helt enkelt inte fungera optimalt utan de råvaror och den rätta balans de behöver. Cayces readingar hade mycket att säga om de hälsofrämjande effekterna av specifika kostkoncept.

 Andra holistiska terapier för behandling av kroppen inkluderar massage, kiropraktik, akupunktur och örtmedicin, för att bara nämna några. Det unika med många av dessa behandlingar är att de faktiskt kan stärka immunförsvaret, vilket är precis det vi alla behöver göra just nu. Till exempel kan örter som Echinacea, Elderberry (fläderbär), Andrographis och Astragalus hjälpa till att förebygga och bekämpa luftvägssjukdomar.    Eftersom ”Sinnet är byggherren” betonar readingarna den effekt en persons tankar och attityder har på hälsa och läkning. Readingarna säger vanligtvis att ”tankar är saker” eller verklighet. Medan Cayce gav en reading, hade han i själva verket ibland svårt att säga om en person faktiskt hade begått en handling tidigare eller bara tänkt det. De saker som sinnet vilar på kan inte undgå att orsaka fysiska svar.

 På grund av kraften i våra tankar gav Cayces readingar ofta människor rådet att säkerställa mer kontroll över sina tankar. Vi alla har negativa tankar som bara verkar dyka upp i huvudet. Det verkar inte finnas något sätt att kontrollera det. Readingarna bekräftar att tankarnas uppdykande inte kan stoppas. Men den verkliga drivkraften för att en tanke blir en sak är hur mycket uppmärksamhet vi ägnar åt den tanken. Martin Luther (1483-1546) sa: ”Du kan inte hindra fåglar från att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga ett bo i ditt hår.”   

Naturligtvis är det ganska omöjligt att lyckas med att inte tänka på något. Det viktiga är att ersätta den negativa tanken med en positiv. Readingarna rekommenderade frågeställarna att använda affirmationer. En affirmation är ett positivt formulerat suggestivt uttalande. Readingarna föreskrev över hundra affirmationer till personer som sökte fysisk, mental och andlig hjälp. När man använder en affirmation instruerar readingarna att man ska säga den tyst eller ännu hellre högt tre till fem gånger med en positiv, förväntad inställning, medan man helt fokuserar på betydelsen av orden, tills man får en positiv känsla.

 Den andliga aspekten av holistisk hälsa kan inte ignoreras. Det finns mer för oss än bara kött och blod. Vår själ, liksom kroppen och sinnet, behöver näring i svåra tider. Cayces readingar betonade starkt bönens helande kraft. Meditation innebär att sinnet tystas och att man fokuserar inåt, bort från yttre distraktioner. Readingarna låg före sin tid när det gäller att erkänna meditationens hälsofördelar, vilka nu visas i medicinska studier.   

Utbrottet av coronavirus är en källa till rädsla och ångest. Våra läkare har mycket få råd hur man ska inta en proaktiv hållning till denna sjukdom. Edgar Cayces readingar är en rik källa till holistiska råd för att stärka kropp, sinne och ande. Det finns inget universalmedel för coronavirus, men om vi beväpnar oss holistiskt har vi säkert en bättre chans att bekämpa infektion.

Läs mer om Cayces kostråd (OBS. Endast på engelska) >> https://bit.ly/2INyIdd

Läs mer om affirmationer här: https://bit.ly/2WeY4Zl

Lär dig mer om Cayces metod för bön här. https://bit.ly/2U8rYvt

Läs mer om meditation här: https://bit.ly/3d5vU9g

Dr Doug Knueven är holistisk veterinär och sedan länge medlem i A.R.E. Sedan 2007 skriver han artiklar om holistisk djurvård i magasinet Venture Inward. Han har även skrivit boken Stand by me, som på svenska har titeln Vi och våra sällskapsdjur med undertiteln En holistisk handbok med visdom från Edgar Cayces filosofi.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer