Du är här

Lektion 7 - 2019

mikrofon pojke musikBLOGG fredag 28 juni 2019 av Dr Jean Paul (JP) Amonte

Lektion 7: Släpp in musiken i ditt liv

Vem har inte en favoritsång eller ett uppiggande album som direkt kan ändra humöret? Musik är själens universella språk. Edgar Cayce sa: ”Musik är det som spänner över avståndet mellan det sublima och det löjliga, mellan det ändliga och det oändliga. Håll fast vid musiken, för den kan ofta hjälpa dig att stilla livets stormar.” [3169-1] Och ”musik bör vara en del i varje själs utveckling.” [2780-3] Vi börjar med forskning om musik och får veta hur vi kan införliva den i våra liv.

Först måste vi förstå att all materia, inklusive människokroppen, är gjord av partiklar som vibrerar vid en viss frekvens. Därför kan vi använda musikens goda vibrationer (Beach Boys sång) för att läka kroppen, sinnet och själen genom att helt enkelt ändra frekvensen. Tänk på Dr Hans Jennys forskning i cymatik (att göra ljud synligt). Han upptäckte att olika ljudfrekvenser fick sanden att ”bli levande”, skapa former och till och med röra sig när frekvensen ändrades! Fascinerande var också upptäckten att forntida ljudfrekvenser, kända som Solfeggio-frekvenser, verkar påverka människokroppen. De teoretiserade att sex specifika ljudfrekvenser kan hjälpa människokroppen och sinnet. I barockens klassiska musik stämde kompositörer som Mozart och J.S. Bach sina instrument till den specifika frekvensen 432 Hz. Nu har vi bevis på att när man lyssnar på barockmusik kan det hjälpa fokuseringen och utvecklingen av hjärnan. Även Nikola Tesla, den gåtfulla uppfinnaren, sa: ”Om du vill upptäcka universums hemligheter, tänk i termerna energi, frekvens och vibration.” Vi ska se hur vi kan använda dessa frekvenser för att läka oss och upptäcka vår potential till glädje och lycka!

Jag introducerades i musik av min mormor Ruth, som undervisade mig i pianospelning från det jag var 5 år gammal. När jag var 11 började jag lära mig spela brassinstrument (trumpet, valthorn och bariton) under skolåren, och i sjätte klass började jag i ett band. Så småningom spelade jag mellofon i marschbandet i high school och på college. Men mitt favoritinstrument är framför allt trummor! När jag var 13 år började jag spara till mitt första trumset för att bilda ett rockband med mina bästa vänner (sångaren/basspelaren från mitt första band spelar nu professionellt som världartist, heavy metalstjärna!). Snabbt 27 år fram i tiden och jag spelar fortfarande offentligt och älskar varje minut! Att spela musik har berikat mitt liv långt mer än vad jag kunde ha anat. Det hjälpte mig att utveckla min koncentration, samordning och tålamod och var bästa sättet att ge utlopp för mina känslor när det var jobbigt. Jag uppmanar alla starkt att börja spela ett instrument som man dras till och göra lite musik! Ja, det hjälper om du tar lektioner och det kräver tålamod, övning och uthållighet. Men om du håller på med det ser du förbättringen och känner de glada vibrationer, som du kan skapa. Du kan helt enkelt börja med en handtrumma och hitta en lokal trumgrupp att spela med. Genom att skapa musik med andra delar vi våra vibrationer och ger harmoni till världen.

Men du behöver inte ens köpa ett instrument för att spela musik. Våra kroppar är utrustade med ett eget vackert instrument ... rösten! Sjung bara din favoritmusik så höjer du sinnesstämningen på nolltid! Cayce rekommenderade att man skulle ”sjunga mycket när man arbetar – och i allt som kroppen gör. Humma, sjunga - för sig själv, inte för att höras av andra utan höras av sig själv.” [3386-1] Vi kan framför allt använda rösten för att ansluta oss till vårt högsta jag genom att använda enkla mantran, likt munkar, shamaner och yogier. ”Så när du börjar stilla dig med Arr-r-r-r, e-e-e, o-o-o, m-m-m höjer du dessa i dig själv, och du kommer in i närvaron hos din Skapare, som visas i dig själv!” [281-28] Så prova med några mantran, sjung din favoritsång eller lär dig att spela ett instrument och höj dina egna vibrationer för att göra denna värld till en bättre plats!

Denna blogg ingår i A.R.E.s Enlightenment-serie under 2019. Medlemmar i A.R.E. kan få tillgång till allt tillgängligt material, som inkluderar en online video och nedladdningsbar månadsläsning, i medlemsdelen på A.R.E.s hemsida EdgarCayce.org/members.

Du som är medlem i Stiftelsen Edgar CAYCE Center kan få inloggningsuppgifter till denna. Kontakta Gun via info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

Dr Jean Paul (JP) Amonte är kiropraktor, massageterapeut och hypnoterapeut. Han tog examen från Cayce/Reilly School of Massage 2004 och tjänstgör för närvarande som kliniker på A.R.E. Hälsocenter & Spa och som ledare för massageskolan. Han har även kandidatexamen i psykologi och biokemi. Han är en populär föreläsare på Edgar Cayces A.R.E., och var med i den japanska dokumentären ”The Readings” från 2017. Han föreläser internationellt och är författare till ”Heal Thy Self”.

Gå till >> Introduktion - 2019 >>

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer