Du är här

Lektion 12

brandsoldat kvnnlig

BLOG FREDAG 30 NOVEMBER 2018 AV JUDITH STEVENS

Enlightenment series

Lektion 12: Kärlek

Poeten Edwin Markham gav följande definition av kärlek:

Han ritade en cirkel för att stänga mig ute,

Kättare, rebell, något att förakta –

Men Kärleken och jag hade vett att vinna.

Vi ritade en cirkel som inneslöt honom.

Det är ingen tillfällighet att kapitlet om “Kärlek” i boken Att Söka Gud, Bok 1, kommer först i slutet - det tolfte och sista kapitlet. Medlemmar i “Att Söka Gud”- studiegrupper var tvungna att arbeta för att visa kärlek efter att ha lärt samarbete, sätta upp andliga ideal, utöva gemenskap, tålamod och enhet med alla.

I kapitlet om Kärlek får vi veta:

För den som förväntar sig barmhärtighet måste visa sin medmänniska barmhärtighet. Den som vill finna fred/frid och harmoni i Guds kärlek måste visa sin medmänniska kärlek, fred/frid, harmoni. [262-43]

Har du någonsin försökt att “vara barmhärtig” mot alla i din värld? Många studiegrupper har tacklat detta koncept som en veckodisciplin och rapporterat om sina framsteg vid nästa möte. Vad lärde de sig? Vi fann att om vi inte kunde visa broderlig kärlek till människor av alla slag - låta barmhärtigheten även gälla personer som vi kanske inte “gillar” lika mycket som vissa andra – kunde vi inte uppleva sann gemenskap med Gud.

När en medlem av Cayces ursprungliga studiegrupp frågade hur hon “... personligen kunde tillämpa den här lektionens affirmation bättre” (... få oss mer medvetna om att “Gud är kärlek”) fick hon (65 år före Nikes annonskampanj) veta: Bara gör det! [262-41]

När vi odlar en medvetenhet om Gud i andra människor och i varje situation börjar vår acceptans av livet att expandera. Vi börjar inse att vi inte alltid måste ha rätt om allting. Kärlek utvecklar i oss ett aktivt tålamod som bara visar vilken utveckling vi har: Om vi är beredda att hjälpa andra att bära och förbise deras brister, eller är renläriga och tror att vår väg är den enda vägen till sanning. Vi är uppmanade att “ha tillit” (kärlek) när vi blir utsatta för förolämpningar och förtal. Sann kärlek hindrar oss från att känna oss förolämpade eller ta något personligt på grund av att vi är trötta eller känner oss missförstådda eller inte uppskattade.

Livet är Kreativ Kraft i aktion och uttrycket för kärlek. Kärlek, gudomlig kärlek, är universell. Som Cayce säger finns den i ett barns leende, i en underbar sång och i den frid som naturen ger. Kärlek manifesteras i handlingar, när det inte finns någon tanke på personlig vinning. Tre medlemmar i vår studiegrupp tar hand om äldre föräldrar eller barn med särskilda behov med stor personlig utmaning och kostnad, men av kärlek vandrar de gärna den vägen.

Ren, obefläckad kärlek är så kraftfull att män och kvinnor ger sina liv för andra och glömmer sig själva. Vi har hört berättelser om hur någon dök från en bro för att rädda en drunknande person, släpade barn ur en brinnande byggnad eller hoppade framför en granat eller kula för att rädda en vän. “Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner.” (Joh 15:13)

Edgar Cayce gjorde det själv varje gång han gav en reading för andra. Under krigsåren (andra världskriget), när många oroliga föräldrar kontaktade honom och undrade var deras söner fanns och hur de hade det i tjänsten, gav Cayce upp till tio readingar om dagen, även om hans egna hälsoreadingar gav honom rådet att inte ge mer än två per dag.

I början av Att Söka Gud står det att Kärleken i begynnelsen tittade på jorden och såg att den var god och välsignade den. Kärlek (Gud) är den dynamiska kraft som får allt att bli till. Det är en läkande, renande kraft och den kraft som välsignar allt vi berör. Med våra hjärtan fyllda av kärlek ser vi bara godhet och renhet i alla och i allt och påför inte andra några sämre känslor eller motiv.

Eftersom kärlek är Gud har vi riklig tillgång till den. Saknar vi kärlek? Älskar vi? Låter vi olika tillstånd hålla oss från förverkligandet av Guds närvaro? Om så är fallet, hur kan vi förvänta oss ett flöde av överflöd, när vi håller kanalen blockerad av tankar och attityder? Vad händer om vi fattar ett medvetet beslut att uppehålla oss vid våra välsignelser, i stället för vid våra svårigheter?

Testa följande övning: Berätta för dig själv varje morgon att vad som än händer dig idag är det Guds vilja för dig. (Jag har en skylt tejpad på bilens instrumentpanel där det står: “Ta allt som händer som Min planering.”) När något eller någon “avbryter” dig, älska avbrottet. Tänk på det som sänt från himlen. Eftersom Gud är avsändaren är det vårt jobb att välkomna vem eller vad som helst som står framför oss. Först när våra hjärtan är fulla av kärlek - för människor, för villkor, för Gud - kan vi fullt ut inse detta.

Kärlek tillåter ingen plats för hat och erkänner inget ont, utan ser att allt fungerar tillsammans som gott. Kärlekens kraft är obegränsad. Bara vi själva sätter upp mått och gränser. Vi kan välja att använda vår kärlek konstruktivt eller själviskt. Vi kan lyfta våra medmänniskor eller krossa ideal, inleda uppror eller fördärva civilisationen. Allt beror på om vi älskar oss själva och är villiga att ge våra liv för andra.

Faderns kärlek är den gyllene tråd som vävdes genom Skriften. Att uppfylla kärlekslagen är mer än att bara älska dem som älskar oss. Readingarna indikerar att inte förrän vi kan älska andra har vi ens börjat utvecklas. Och utveckling är precis vad Cayces arbete handlar om. Materialet “Att Söka Gud” gavs för att hjälpa människor att genomföra andliga lagar, som om de används hjälper oss att bli människor med högre vibrationer, människor som verkligen förändras inifrån. Den förändringen är då kärlekens gåva som vi alla ger till världen.

Denna blogg, lektion 12, ingår i A.R.E.s Enlightenment-serie som vi valt att kalla Tolv Lektioner. Medlemmar i A.R.E. får tillgång till allt tillgängligt material, som även innehåller en onlinevideo och nedladdningsbara månatliga övningar, i medlemsdelen av A.R.E.s hemsida på EdgarCayce.org/members.

Du som är medlem i Stiftelsen Edgar CAYCE Center kan få ett inloggingsnummer till denna hemsida. Hör av dig till Gun info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

Judith Stevens har studerat Cayce-materialet i över 45 år. Hon har varit anställd hos A.R.E. i över 20 år och skriver regelbundet i magasinet Venture Inward. Hon är också poet, musiker och yogainstruktör.

Hur du kan arbeta med lektion 12 >> Handledning 12 >>

Affirmation till Lektion 12 >> Affirmation 12 >>

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer