Du är här

Lektion 8

BLOG FREDAG 27 JULI 2018 AV KEVIN J TODESCHI

Enlightenment series

Lektion 8: Medvetenhet, Den Öppna Dörren

En ofta återkommande uppfattning, som har sitt ursprung i Edgar Cayces material för andlig tillväxt, är att som andliga varelser som har en fysisk upplevelse är en av våra pågående utmaningar på något sätt ”på jorden” men inte ”av jorden”. Ett sätt att göra denna uppfattning praktiskt är att kanske välja en dag, eller till och med en vecka, och när det gäller att göra ett val eller fatta ett beslut under den tiden, ta sig tid att fråga sig själv: ”Är detta beslut som jag håller på att ta mest i linje med mitt ”jordiska jag” eller mitt ”gudomliga jag”. Efter att nyligen ha gjort detta i min studiegrupp som träffas varje vecka måste jag säga att det kan vara överraskande hur ofta vår jordiska natur önskar vinna över vårt bästa jag. Och, det är vårt bästa jag, vårt idealiska jag, vårt gudomliga jag, som är mycket mer samstämt med den vi verkligen är, och det är den delen av oss som upprätthåller en konstant medvetenhet om Guds närvaro, vilket är denna månads fokus. Detta känns igen i lektion 8 av ”Att Söka Gud” -grupper runt om i världen som ”Den Öppna Dörren”. Den här månadens lektion antyder att vi på ett eller annat sätt behåller en medvetenhet om Skaparen i våra dagliga aktiviteter.

Readingarna säger att av alla Guds skapelser är det endast människor som är benägna att glömma varför de skapades som själar i första hand. Enkelt uttryckt är vi här för att göra världen till en bättre plats, en mer hoppingivande plats, till och med en plats fylld av Guds kärlek eftersom vi är här. Med andra ord, hur tror du att Gud påverkar saker fysiskt? Svaret är, genom oss. Vi är Guds representanter på jorden. En kvinna uppmuntrades att uttrycka sitt bästa genom att förstora dygderna och minimera felen hos alla hon stötte på. Cayce gav henne också följande analogi:

Betrakta färgen, skönheten i liljan när den växer i sin fula dynga, eller den blyga violen när den sänder ut sin färg, sin doft för att berika även Guds hjärta. Betrakta rosen hur den utvecklas med dagens färg och öppnar sig, till solskenet, i regnet ... Varför lär sig inte människor lektionen från dem och växer i kärlek och skönhet, oavsett vilken form deras miljö kan ha? Lär dig också från blomman att där du är, kan du också göra den platsen vackrare för att du är där, oavsett om det är här eller där eller var som helst. [5122-1]

Vårt syfte, individuellt och kollektivt, är att vara kanaler för Guds verksamhet på jorden. Det är därför vi är här. Även om vi kanske spenderar eoner i strävan efter endast materiella saker, ska vi till slut komma ihåg vårt arv och vårt förhållande till Gud. Vi är här för att odla en medvetenhet om vårt personliga förhållande till Gud. Readingarna beskriver det på följande sätt:

”Om du vill vara min son, är jag din Gud. Om du ropar, hör jag: Se, jag står vid dörren och knackar. Jag går in, om du ber mig.” Detta är alltså inte bara ett talesätt! Det är FAKTA, sanning, livet självt! Men individen är inte medveten om detta genom de materiella sakerna eller i de materiella sinnena. Snarare genom andlig sinnessyn när det gäller själens syfte och aktiviteter i dess lektioner, dess principer som den har genomfört genom sina uttryck på jorden. [1797-3]

Precis som Skaparen känner var och en av oss personligen kan vi också lära känna honom. Förutom att vara en kärlekskanal och tjäna andra, rekommenderar readingarna samstämning, till exempel genom meditation och bön. Genom att vända sig inåt får vi en medvetenhet om vår ultimata enhet med det gudomliga mönstret inom oss, som helt enkelt väntar på att väckas i våra liv. Det mönstret manifesteras när vi på bästa sätt enligt våra förmågor hjälper någon som kommer i vår väg. När vi gör vad vi finner att göra i tjänande, guidas vi till nästa steg. Vi lär känna Gud genom att försöka anpassa vår vilja till Hans i samspelet med andra:

Således måste varje enskilt väsen, varje enskild individ, inse detta genom egen intoning. Du måste VETA att han går med dig. Och som det har angetts, kommer upplevelsen att HÖRA Hans röst. När du är samstämd, gör du det. Ty, som Han har sagt: ”Jag står vid dörren och knackar, om du öppnar, kommer jag in.” Det här kommer att vara, det här ÄR en individuell upplevelse - för varje själ som söker Hans närvaro ... Sök inte då ditt sätt att manifestera, utan mer och mer: ”Här är jag, Herre, använd mig, sänd mig. Visa på den väg som du vill att jag ska gå ...” Det här är inte bara ord, utan en medvetenhet som man kan finna genom att man samstämmer sig genom meditation, genom bön, genom att öppna sig för Hans ledning. [69-4]

Ibland kan vi övertyga oss själva om att vi är ovärdiga att verkligen känna Gud och ha en medvetenhet om Hans närvaro. Men Han har aldrig fördömt någon av oss, i stället har Han tillhandahållit ett sätt för oss att lära känna oss själva och varandra, ett sätt som hjälper oss att inse att allt vi någonsin har önskat är vårt förhållande med honom. Vi lär känna Skaparen genom att försöka manifestera Hans egenskaper på jorden.

Denna blogg är lektion 8 i 2018 års Enlightenment-serie som vi valt att kalla Tolv Lektioner. Medlemmar i A.R.E. får tillgång till allt tillgängligt material, som även innehåller en onlinevideo och nedladdningsbara månatliga övningar, i medlemsdelen av A.R.E.s hemsida på EdgarCayce.org/members.

Du som är medlem i Stiftelsen Edgar CAYCE Center kan få ett inloggingsnummer till denna hemsida. Hör av dig till Gun info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

Kevin J. Todeschi är chef för Edgar Cayce's Association for Research & Enlightenment (A.R.E.) och Atlantic University (AU). Han har ansvar för den dagliga verksamheten. Under mer än trettiofem år har han studerat och undervisat om Cayce-materialet. Han är en produktiv författare, som skrivit mer än 25 böcker. Översatta till svenska finns Edgar Cayce om Akashakrönikan, Edgar Cayce om Vibrationer – Kraft i Rörelse och Tolv Lektioner i Andlig Utveckling. Den senaste boken Contemporary Cayce har han skrivit tillsammans med Henry Reed. Den ger en översikt över Cayce-materialet på ett modernt och vardagligt språk. Vår Readingserie nr 15, Edgar Cayces visdom för idag innehåller artiklar ur denna bok..

Hur du kan arbeta med lektion 8 >> Handledning 8 >>

Affirmation till Lektion 8 >> Affirmation 8 >>

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer