Du är här

Tre tips för att lyckas med att vara empatisk

FREDAG 4 maj, 2018 av Cindy Griffith-Bennett

Tycker du att det är svårt att tänka klart om någon står för nära dig? Har du fått ditt utrymme invaderat och känt dig obekväm efteråt? Trycker påflugna personer på dina knappar? Jag är säker på att många av er har svarat JA på minst en av dessa frågor. Här är tre enkla men ändå effektiva tips för att skapa sunda energigränser.

1. Var medveten om ditt energifält: Energin flödar dit uppmärksamheten går och om du är inriktad på en person, finns din energi precis där hos den. Detta gäller även när du pratar med någon via telefon eller bara tänker på en person. När du inser att din energi är sammanfogad med någon vars energi inte matchar din så bra, kan du genom din uppmärksamhet kalla tillbaka din energi med denna övning. Ta en stund och visualisera att din energi kommer tillbaka till ditt energifält.

• Om du inte kan komma ifrån personen för att göra visualiseringen, gör den när hon/han pratar.

• Tänk dig att ett ägg omger dig och se hur all din energi kommer tillbaka in i ditt skal.

• Se till att energi kan strömma in och ut ur ditt ”ägg”. Du vill inte ha solida reflekterande väggar, och du kommer att bli mycket trött eftersom den energi du behöver inte kan komma in.

2. Se personen som en skådespelare i ett teaterstycke: När du ser personen prata eller finns i ditt sinne, se då henne eller honom som en själ som spelar den roll som var överenskommen under denna livstid. Ibland när man kan ta bort personlighetens beteende från själens essens är det lättare att känna igen om personens energi är ohälsosam eller inte stämmer överens med din energi. Detta gör också att man tar ett steg bort ifrån den sortens person.

3.Ta bokstavligen ett steg bakåt eller åt sidan: Jag talade nyligen på konferens om empati med Peter Bedard hos A.R.E., och han gav följande råd:

Om någon kastar en energipil på dig, flytta dig åt sidan och låt den gå förbi. Du behöver inte stå framför den och träffas! Jag tyckte att det var ett riktigt vist råd! Att ta ett steg tillbaka är också ett energibudskap till den andra personen att denna befinner sig i ditt utrymme.

Prova följande övning om personen går närmare:

• Föreställ dig ett gyllene ljus mellan er. Det gyllene ljuset är ovillkorlig kärlek.

• Känn intentionen att personens energi måste passera genom det här gyllene ljuset och renas och rensas av ljuset innan den når dig.

Jag hoppas att dessa tips hjälper dig nästa gång du är tillsammans med någon som invaderar ditt energiutrymme.

Cindy Griffith-Bennet är en medial, andlig lärare, författare och bloggare med mångsidig utbildning.

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer