Du är här

Reinkarnation

Reinkarnation är tron att vi alla lever många liv för att växa andligen och utvecklas själsligen. Enligt readingarna har våra själar endast haft mänskliga kroppar. Readingarna menar, att uppgifter om tidigare inkarnationer ger en bakgrund, men tonvikten läggs på hur man ska vara och leva sitt nuvarande liv. Det är våra val, våra tankar och gärningar i nuet som bestämmer vad vi faktiskt får uppleva.

Vi har alla haft inkarnationer med olika förutsättningar. Syftet kan sammanfattas i följande readingrader: Så studera då med förstånd … att finna att du levde, dog och blev begravd under körsbärsträdet i farmors trädgård gör dig inte ett dugg bättre som granne, medborgare, mor eller far! Men att veta, att du talade ovänligt och led för det och nu kan rätta till det genom att vara rättfärdig – det är värdefullt! [5753-2]

En kvinna fick i en reading veta, att ett av hennes barn blev välsignat av Jesus, när han tillrättavisade lärjungarna med: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte för Guds rike hör barnen till.”

Vid en reading för en liten fyraårig pojke fick föräldrarna veta, att sonen i ett föregående liv levt i Arabien. Hans namn var då Xertelpes och han var en av stadens domare.

En 19-årig yngling fick i sin första reading veta, att han bott i ”det nordiska landet”, att han varit en våghalsig sjöfarare och kommit till Amerika. Han gjorde resor över Atlanten 1552, 1509 och 1502. Under den inkarnationen hette han Erik. Han fick också veta, att vid tiden för readingen hade helt nyligen utgrävningar gjorts i Wisconsin. Bland fynden fanns en kniv, som varit hans i inkarnationen på 1500-talet.

Enligt readingarna kommer inte nästa livstid omedelbart, när man dör. Först får själen göra bokslut över vad den lärt sig. Sedan får den själv bestämma vilka läxor den behöver lära nästa gång för att bli mer fullkomlig. Själen väljer oftast att födas på jorden bland själar den känt tidigare. Den väljer därför de föräldrar och den familj, den plats och den tid samt de omständigheter, som ger bäst möjlighet att lära det den bestämt sig för. Målet är att kunna visa kärlek i livets alla situationer.

* Parentesen anger numret på readingen som Edgar Cayce gav, se Edgar Cayce - readingar i menyn.

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer