Du är här

Förslag till studiegruppsmöte

Så här brukade vi göra: Vi började alltid våra träffar med att be Fader Vår tillsammans.

Till träffarna hade vi bestämt att vi skulle läsa ett visst avsnitt ur en lektion. Vi diskuterade det lästa och utgick då från vår egen livserfarenhet och livssituation.

Vi läste också något ur Bibeln. Det gjorde vi inte från början för alla ville det inte då, men sedan gjorde vi det alltid. Någon slog upp en sida på måfå eller i blindo och ofta, ofta handlade det om just det vi hade diskuterat den gången. Ibland hände det att vi inte förstod varför det som kom upp, kom upp och någon gång valde vi att läsa ett stycke till. Vi mediterade tillsammans och avslutade med Davids psalm 23 ur Psaltaren Herren är min Herde. Vi brukade också diskutera drömmar med varandra. Den eller de som haft någon intressant dröm berättade den och vi försökte tolka den. Ett par gruppmedlemmar kom nästan aldrig ihåg någon dröm, en drömde ofta och långa drömmar medan de övriga kom ihåg sina drömmar då och då.

Naturligtvis tog vi upp rent praktiska saker som t.ex. att bestämma datum för nästa träff. Innan var och en åkte hem till sig fikade vi.

Vi använde oss emellanåt av studiehandledningar till de olika lektionerna. Det finns några olika sådana handledningar. En heter STEP BY STEP, en annan EXPERIMENTS IN A SEARCH FOR GOD och det finns flera. De är på engelska och skrivna för amerikanska förhållanden och passade inte alltid in på oss. Vi känder inte alltid igen oss i synsätt och kultur. De skulle behöva bearbetas till svenska förhållanden för att bli riktigt bra, men visst kan man ta en del ur dem.

Den första studiegruppen i Virginia Beach i USA träffades en gång i veckan och det hade säkert varit bäst om man kunnat göra det. Nu för tiden är det ofta så att alla är upptagna med en massa olika saker och vi hade därför inte så täta träffar. Cirka en gång i månaden.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer