Du är här

Skynda långsamt

Artikel ursprungligen publicerad i Källan nr 5 - 2001

Cayce om att skynda långsamt av psykologen Mark Thurston i The New Millenium.

”Skynda långsamt”. Så lyder ett av Edgar Cayces vanligaste råd till de upptagna stressade personer som sökte hjälp i hans readingar. ”Hastverk är lastverk” påminner oss samma sak. Ett annat gammalt ordstäv, kanske mer sällan använt, är ”Den som går långsamt, går säkert” och detta senare verkar mer i linje med innehållet i Cayce readingar. Vår känsla av att behöva ha brått är ofta grundad i bristen på tillit. Det kan bli en verklig utmaning att lugna ner sig och tro att saker och ting verkligen har goda skäl att hända. Och ändå, - detta är en sanning, som Cayce ofta underströk när han rådde människor som hade problem med tidsdimensionen.

Ta till exempel en man som William. Han kontaktade Cayce därför att han hade både en ekonomisk kris och hälsoproblem. Hans personliga skulder ökade och det tycktes inte finnas något sätt att hålla huvudet över vattnet, om han bara skulle fortsätta att lita på fredagens avlöningskuvert. Hans liv kretsade kring hur han med alla medel skulle hålla sina fordringsägare stången. Stressen tog sin del både av hans hälsa och av hans kontakter med andra med resultat att han fick högt blodtryck, sömnsvårigheter, nervproblem och äktenskapet knakade i fogarna. Pressad av allt detta ställde han följande frågor till Edgar Cayce i reading [5616-1]:

Kommer min personliga ekonomiska situation att förbättras? När? Hur kan jag så snabbt som skäligt är minska mina envisa skulder? Ska jag försöka skaffa pengar utanför arbetet i mitt bolag? I så fall hur?

Readingen var rättfram och hoppfull och rådet enkelt: Grips inte av panik. Ha inte bråttom. Gå inte in i tvivelaktiga spekulationer. Framgång - riktig framgång - är en biprodukt, inte en slutprodukt i sig själv. Även om det är naturligt att vilja komma tillrätta med saker och ting ekonomiskt, så gör det på rätt sätt, annars kommer du bara att gräva dig själv ett djupare hål. Dagligen uppstår små möjligheter, som kan bli en del av lösningen. Om ditt liv är i en fruktansvärd hysterisk röra, kommer du inte att kunna känna igen dessa möjligheter eller också kommer du att bestämma dig för andra lösningar, som inte står upp inför dina innersta värderingar.

Alltså, för det första, lugna ned dig, slappna av, och var beredd på en lång resa. Saker kommer att utveckla sig till det bättre om du inser att livets avsikt är att ge insikt. Försök vara tillsammans med folk som hjälper dig att bättre förstå dig själv och livet. Ha inte mer bråttom än att du småningom erhåller en bättre förståelse för livets mening på detta världsliga klot; ty när det är varje individs ideal att lyckas …berömmelse och rikedom får ofta vingar om de är resultat och inte slutet av ett liv som använts för att förstå vad livet är avsett att vara [5616-1].

Cayces avslutande råd var att lita på att livet har en plan. Betydelsefulla möjligheter skulle komma att korsa även Williams väg. Snart uppstår en situation, som kommer att ge dig en möjlighet att komma vidare ekonomiskt. Se upp när den kommer och var beredd att ta möjligheten. Men än mer betydelsefullt, kom ihåg att det bästa rådet är alltid att ta livet med ro, omsorgsfullt och med en djup förtröstan att allt som händer har en syfte.

Det var ett bra råd till William år 1929, som var ett år med stora bekymmer. Det är lika förnuftigt och pålitligt den dag som idag är. Mark Thurston, Fil. Dr., är lärare vid Atlantic University och författare till sexton böcker.

Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer