Du är här

Caycedag 11

9 nov 2013


Höstens Cayce-dag den 9 november var den elfte i Stockholmstrakten. Precis som vid de senaste tillfällena arrangerades den på Bålsta gästgivargård. Denna gång var vi 25 deltagare som lyssnade på de intressanta föreläsningarna.

Gun Olofsson började med att hälsa alla välkomna och ge en kort information om Edgar Cayce och hans verksamhet. Därefter guidade Karin Bernström en mycket vacker meditation innan det var dags för dagens föreläsningar.

En orsak - många sjukdomar
Under lördagsförmiddagen föreläste Åke Westin om dr John Paganos bok One Cause, Many Ailments. Dr Pagano tar upp om det läckande tarm-syndromet (leaky gut syndrome) som kan vara en bakomliggande faktor till en mängd sjukdomar som inflammationer, allergier, buksmärtor, reumatism, fibromyalgi, psoriasis m.fl. Detta orsakar både fysiskt och psykiskt lidande och kan skapa både trötthet, depression, koncentrations- och minnesbesvär.


Åke tar upp att läckande tarm innebär att det är mikroskopiska små hål i tarmens slemhinna där det läcker ut skräp i blodbanan som kan orsaka autoimmuna sjukdomar. Dessa små mikroskopiska hål i slemhinnan skapas främst av långvarig stress och felaktig kost.

I magen finns cirka 80 % av immunförsvaret och bryts det ner kan det skapa en mängd folkhälsosjukdomar. Om magen inte klarar av att bryta ner maten så tränger onedbruten mat och partiklar ut i blodbanan, och detta kan i sin tur leda till förgiftning av kroppen, vilket sedan kan leda till olika sjukdomstillstånd som vi ser i världen idag.

Det intressanta är att Åke berättar att dr Paganos studier refererar till det Edgar Cayce skrivit i sina hälsoreadingar. Dr Paganos arbete är med andra ord uppbyggt från Edgar Cayces råd om hur man optimerar sin hälsa och botar sjukdomar som läkarvetenskapen kallar "obotliga". Det handlar då framförallt enligt dr Pagano om att undvika felaktig kost och stress, att alkalisera kroppen genom hälsosam näringsrik mat, att genomgå en osteopatisk behandling, och undvika vissa födoämnen som kan reta upp tarmen och orsaka olika sjukdomstillstånd. Precis det Edgar Cayce tog upp många år innan i sina hälsoreadingar.

Efter Karins goda ostpajer, sallad och kaka till lunch var det Kinga Håkanssons tur att tala om det intressanta ämnet Synkronisitet. Säkert har de flesta av oss upplevt t.ex. att vi tänker på en person och telefonen ringer och det visar sig vara just den person vi tänkt på. Slumpen eller något annat? Kinga hade läst Mark Thurstons bok: Synchronicity as Spiritual Guidance. Redan i titeln ligger att författaren inte tror på slumpen. Han vill istället att vi lär oss att känna igen synkronisitetens signaler, tolka dess budskap och använda den som vägledning i vår vardag.

Jung var på sin tid mycket intresserad av synkronisitet. Han definierade det som “meningsfullt sammanträffande”. Som vägledning i sitt undersökande av synkronisitet kan man använda drömmar, bön, meditation, olika händelser, mediala upplevelser, astrologi, kanalisering, I Ching m.m. Bäst vägledning får de som har välformulerade frågeställningar.

Enligt Cayce får vi andlig vägledning beroende på vilka ideal vi har. En tanke är bästa sättet att definiera den fjärde dimensionen. Hur och var uppstår den? Vem vet, men den är beroende av det som ger den näring, så att den inte bara blir en flyktig idé. Idealet är viktigt!

Hur gör man ett hexagram? Man tänker på sin fråga eller säger den högt. Man tar tre mynt. Krona får värde 3, klave 2. Mynten kastas sex gånger. För varje kast adderar man deras värden. I ett kast kan summan bli 6, 7, 8 eller 9.

Detta uttrycks i form av streck, antingen hela eller brutna.

3 + 3 + 3 = 9 ------------- gammal yang

3 + 3 + 2 = 8 ----- ------

3 + 2 + 2 = 7 -------------

2 + 2 + 2 = 6 ------- ------gammal yin

Dessa streck använder man för att bygga upp ett s.k. hexagram (ett piktogram som består av sex streck). Ett hexagram bygger man nerifrån och uppåt. Det är delat i mitten. Det blir ett hexagram som består av två trigram (ett piktogram som består av tre streck). Anledningen till att hexagrammet delas i två trigram är att man läser av dessa piktogram i en tabell där det nedre trigrammet avläses på den vertikala axeln och det övre trigrammet på den horisontella axeln. När man har hittat båda trigrammen avläser man en  siffra i tabellen. Med denna siffra går man till själva boken Synchronicity as Spiritual Guideance (ISBN 0-87604-377-5) och läser den text som är menad för just denna siffra.

iching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer