Du är här

Ideal

Ett ideal är det som vi uppfattar som det perfekta. Ett ideal är något bortom oss och ovanför oss, något som vi strävar mot. Enligt readingarna är det viktigt att välja andliga ideal för att få rätt motivation till att leva sitt liv på bästa sätt. I reading 282-84 kan vi läsa: "Nyckeln ska vara att handla i enlighet med, vara övertygad om, drivas av och ha sinnet fullt med det som är ditt ideal."

När vi ska bestämma vårt ideal, måste vi noga tänka efter vad det är som är riktigt viktigt. Det är sedan bra att skriva ner sitt ideal. Idealet kan vara ett namn, som inom oss väcker till liv en känsla av meningsfullhet som Jesus, Buddha eller Moder Theresa. Det kan också vara en mening eller en affirmation eller bara ett ord som har ett särskilt innehåll, som kärlek eller enhet.

Om vi tänker på idealet och låter det väcka upp det bästa inom oss och om vi mäter våra val och våra beslut mot den känslan, kommer det så småningom att förändra våra liv. Det ger oss dessutom en fast grund och utifrån den kan vi bedöma olika informationskällor.

Edgar Cayce sade att välja ideal är något av det allra viktigaste vi gör. Det blir som en kompass för vårt liv och leverne. Ideal ska man jobba fram och bestämma själv, vanligen ett andligt ideal, ett fysiskt ideal och ett mentalt ideal. Alltså tre ideal, men de kan också sammanfattas i ett enda som kärlek. Kärlek till oss själva, till andra människor, till skapelsen och Gud.

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer