Du är här

Caycedag 7

12 nov 2011

Lördagen den 12 november var det dags för den sjunde Cayce-dagen i Stockholm. Denna gång hade vi flyttat ut på landet och var på trivsamma Bålsta Gästgivaregård.

Dagen inleddes med att Gun Olofsson hälsade alla deltagarna välkomna och berättade lite kort om Edgar Cayce. Därefter var det dags för Karin Bernström, som berättade om hypnos och förklarade att vid hypnos försätter vi oss i ett alternativt medvetandetillstånd. Detta tillstånd är i stort sett detsamma som vid meditation men med den skillnaden att vi vill ha ett specificerat syfte.

Hypnos är mycket effektivt när det gäller förändringar. Under Karins ledning genomförde vi en grupphypnos. Det var spännande och många av deltagarna fick såväl överraskande som intressanta upplevelser. Det efterföljande samtalet var mycket givande.

Karin föreläste därefter om kosten och hur den påverkar hälsan. Hon menar, att det viktigaste med kosten är att vi äter det vi mår bra av. Vi ska bygga upp vår egen tallriksmodell och glömma det mesta av alla kostråd. Däremot har blodgruppen en viss betydelse för hur vi bör äta.

Sten Bolin är osteopat och har fått sin utbildning i England. Efter fikapausen föreläste han om osteopatins grundare Andrew Taylor Still och Edgar Cayce, som ofta rekommenderade osteopatiska behandlingar i sina readingar. En del av uppgifterna om Cayce och Still hade Sten hämtat ur den studie som Edgar Cayces barnbarn J. Gale Cayce gjort om de båda. Deras holistiska inställning och filosofi stämde väldigt väl överens. I många frågor sa de samma sak, men använde lite olika ord.

På 1870-talet kom Andrew Taylor Still till Kirksville, Missouri. Han hade utvecklat osteopatin som ett nytt sätt att behandla sjukdomar och ryktet om hans skicklighet spreds. Han hade kommit fram till att det var viktigt att få igång cirkulationen, att ha nervsystemet under kontroll och få bort allt som hindrar flödet. Antalet patienter som ville besöka honom var så stort att man t.o.m. byggde en järnväg till den lilla staden. Denna har inte förändrats mycket genom åren men har numera ett universitet för utbildning av bl.a. osteopater, sjukgymnaster och tandläkare.

 

 

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer